Portugália: tovább marad a válogatott szövetségi kapitánya

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.06.16. 20:42
null
Még egy Eb-ciklust vállalt (Fotó: AFP)
A portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Fernando Santos 2024-ig meghosszabbította szerződését.

 

A 65 éves szakvezető kontraktusa eredetileg a – koronavírus-járvány miatt jövőre halasztott – Európa-bajnokság végéig lett volna érvényes a címvédő együttesnél.

Santos a 2014-es, brazíliai világbajnokság után vette át a nemzeti csapat vezetését, majd két évvel később – a csoportgyőztes magyar válogatott mögött négyeséből harmadikként továbblépve – aranyérmet nyert a franciaországi kontinenstornán. A 2018-as, oroszországi vb-n a nyolcaddöntőben Uruguay búcsúztatta a portugál együttest, amely tavaly a Nemzetek Ligája történetének első győztese lett.

„Kiváltság számomra és a stábom számára is, hogy folytathatjuk a megkezdett munkát. Tudjuk, hogy nem vagyunk képesek mindent megnyerni, de azért továbbra is mindent megteszünk ezért” – fogalmazott Fernando Santos, akinek új megállapodása a 2022-es, katari vb-re, majd a 2024-es Európa-bajnokságra is érvényes.

A szövetség elnöke, Fernando Gomes szerint könnyű döntés volt a szerződéshosszabbítás Santosszal, akit „győztesnek” nevezett.

Portugália – a világbajnok Franciaország, valamint Németország társaságában – a részben budapesti rendezésű csoportban szerepel majd a jövőre halasztott Eb-n. A pótselejtező sikeres teljesítése esetén a magyar válogatott is ebben a négyesben lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik