Portugália: szívinfarktus a kezdőkörben, a pályán imádkoztak a csatárért

Vágólapra másolva!
2021.01.03. 14:03
null
Alex Apolinário életéért a mentőautóban küzdöttek, a csapatok imádkoztak... (Fotó:
Szörnyű jelenetek játszódtak le a portugál harmadosztályú bajnokság idei első fordulójában az Alverca–Uniao Almeirim meccs 27. percében: a hazaiak brazil támadója, a 24 éves Alex Apolinário a vendégek egyik támadásakor a kezdőkör mellett egyik pillanatról a másikra összeesett, s eszméletlenül terült el a földön. Az eset után a labdarúgót jó tíz percig ápolták a gyepre hajtó mentőautóban, majd a helyi kórházba szállították, a mérkőzés félbeszakadt.

A magyar idő szerint déli 12 órakor kezdődő mérkőzés 27. percében eszméletét vesztő játékost az O Jogo információi szerint azért ápolták jó tíz percig a pályán, s nem indultak vele hamarabb kórházba, mert a mentőautóban újra kellett éleszteni. A lap szerint a kísérlet sikerrel járt, s Alex Apolináriót stabil állapotban szállították a Vila Franca-i kórházba.

Amíg a futballistáért a pályára érkező mentőautóban küzdöttek az orvosok, addig a két csapat tagjai és szakvezetői a kezdőkörben összekapaszkodva imádkoztak érte. A vendéggárda, az Uniao Almeirim hivatalos Facebook-oldalán egy órával a drámai események megtörténte után közölte: tudomásuk szerint a brazil támadó szívrohamot kapott a pályán.

Frissítés: magyar idő szerint délután kettő után röviddel, az A Bola arról írt, hogy Apolináriót a pályára hajtott mentőautóban többször is megpróbálták újraéleszteni, mire végre sikerrel jártak. A lap szerint a játékost kezelő orvosok úgy vélik, az immár kórházban kezelt brazil számára a következő 48 óra döntő fontosságú lesz.

AZ ESET VIDEÓN

A 24 éves Alex Apolinário 2019 januárja óta szerepel az Alvercában – egyben Európába is akkor került át –, s pályafutása eddigi csúcsát a tavaly októberi Portugál Kupa-meccs jelentette, amikor betalált a címvédő Sporting CP 2–0-s legyőzésekor, amivel kiejtették a lisszaboni klubot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik