Portugália: döntés született a verekedő klubelnökök ügyében

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.17. 12:46
A Sporting CP és az Arouca elnöke még a két klub előző szezonbéli találkozóját követően kapott össze annyira, hogy a vita egyenesen tettlegességig fajult. Az eset természetesen nagy port kavart, a Portugál Labdarúgó-szövetség tegnap kirótta a büntetést a dulakodó klubvezetőkre.

Az eset 2016. november 6-án, a Sporting CP–Arouca (3–0) portugál bajnoki találkozó után történt, amikor az öltözők előtti folyosón Carlos Pinho, az Arouca elnöke rátámadt az ellenfél elöljárójára, Bruno de Carvalhóra. Utóbbi természetesen nem hagyta magát, a hosszas dulakodás végére a játékosok is előjöttek az öltözőkből, hogy szemügyre vegyék a két elnök „párharcát”.

A kedélyek hosszú percekig nem csillapodtak, az Arouca-elnök még a biztonsági személyzet két közbeavatkozó tagjára is rátámadt. A dulakodást állítólag az váltotta ki, hogy Carlos Pinho azzal vádolta az ellenfél elnökét, hogy leköpte őt.

A szövetség tegnap döntést hozott az ügyben: Bruno de Carvalhót hat, Carlos Pinhót húsz hónapra tiltotta el. Emellett pénzbüntetéssel is sújtotta a randalírozó elnököket. Előbbinek 11 475 eurót kell befizetnie, míg utóbbinak 29 300 eurót. A dulakodásban részt vett Joel Pinho, az Arouca sportigazgatója is, ám őt felmentették.

A Sportingnál azóta bejelentették: fellebbeznek a büntetés ellen, és mindent elkövetnek annak érdekében, hogy bizonyítsák az igazukat, ugyanis elnökük állítólagos köpködését alaptalan vádnak tartják.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik