Portugália: a lisszaboni derbin is betalált a 80 milliós csatár

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.04.18. 11:18
null
Darwin Núnezért nagy pénzt kaszálhat a Benfica a nyáron (Fotó: AFP)
A Benfica 2–0-ra legyőzte idegenben a címvédő Sporting CP-t a portugál labdarúgó-bajnokság 30. fordulójának vasárnap esti, lisszaboni rangadóján.

 

A találkozó hőse a Benfica uruguayi csatára, Darwin Núnez volt, aki góllal és gólpasszal járult hozzá a vendégek győzelméhez. A 23. életévét a nyáron betöltő, 187 centiméter magas támadó ebben az idényben minden sorozatot figyelembe véve 38 mérkőzésen 33 gólnál (és négy asszisztnál) jár – a Bajnokok Ligájában tíz meccsen hat találat a mérlege –, s a hírek szerint a Manchester United, az Arsenal és az FC Barcelona is érdeklődik iránta.

„Nem tudom még, mi történik majd velem, de a szezon befejezése előtt nem is szeretnék róla beszélni” – nyilatkozta Núnez a Liverpool elleni BL-párharc idegenbeli visszavágója (3–3) után, melyen szintén gólt szerzett.

Az átigazolási hírekben jól értesült Fabrizio Romano információi szerint a Benfica januárban már visszautasított egy 45 millió eurós ajánlatot Núnezért, akiért a nyáron 75-80 millió eurót szeretne kapni.

A Sporting vasárnapi vereségének köszönhetően egyébként az éllovas Porto már a következő fordulóban bajnok lehet.

DARWIN NÚNEZ GÓLJA ÉS GÓLPASSZA A SPORTING CP ELLEN


PORTUGÁLIA, PRIMEIRA LIGA
30. FORDULÓ
Sporting CP–Benfica 0–2
(Núnez 14., Gil Dias 90+2.)
Az élcsoport: 1. Porto 82 pont, 2. Sporting CP 73, 3. Benfica 67, 4. Braga 55 (29 mérkőzés)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik