Portugália: 11 éve nem látott verést mért a Porto a Benficára

Vágólapra másolva!
2021.12.24. 09:15
null
Portói részről Evanilson volt a Benfica elleni meccs főszereplője (Fotó: Getty Images)
A Porto 3–0-ra megverte csütörtökön a Benficát a labdarúgó Portugál Kupában, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé.

Csúcsmeccset rendeztek Portugáliában a szenteste előtti napon: a Porto a legutóbbi két kiírásban döntős Benficát fogadta az első számú helyi kupasorozat nyolcaddöntőjében. A hazaiak Evanilson találatával már fél perc után megszerezték a vezetést, majd Vitinha okos emelésével kisvártatva meg is duplázták az előnyüket. A kék-fehérek harmadik gólját megint csak Evanilson lőtte, a 31. percben, s ezután már nem is változott az eredmény.

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a Porto a duplázó brazil támadó kiállítása miatt szinte a teljes második félidőben emberhátrányban játszott, egészen addig, amíg a 95. percben a lisszaboniak argentin középhátvédje, Nicolás Otamendi is piros lapot kapott. Megjegyzendő még, hogy a Benfica két gólt is szerzett a meccsen, de ezeket négy, illetve 33 centiméteres les miatt nem adta meg a játékvezető.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A Porto legutóbb 2010 novemberében nyert ennél is nagyobb különbséggel a Benfica ellen, akkor Radamel Falcao és Hulk két-két góljára alapozva 5–0-s győzelmet aratott fővárosi riválisa felett.

A Portón kívül még négy élvonalbeli csapat, a Sporting CP, a Tondela, a Portimonense és a Vizela, továbbá a második ligás Mafra és a Rio Ave, valamint a negyedosztályú Leca jutott be a negyeddöntőbe.

PORTUGÁL KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Porto–Benfica 3–0
(Evanilson 1., 31., Vitinha 7.)
Kiállítva: Evanilson (45+2.), ill. Otamendi (90+5.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik