Porto: a klub szeretné megtartani világbajnok kapusát

Vágólapra másolva!
2018.04.16. 17:51
null
Már bizonyított Portóban... (AFP)
Néhány héttel ezelőtt arról számoltunk be, hogy Iker Casillas a nyáron távozni szeretne a Porto csapatától – akkor a Nikolics Nemanját is foglalkoztató Chicago Fire érdeklődéséről írtunk. Könnyen lehet azonban, hogy a veterán kapus marad Portugáliában, a Porto elnöke ugyanis kijelentette, szeretné megtartani őt.

 

A 36 éves kapus a Real Madridnál eltöltött 25 év után 2015-ben igazolt a Portóhoz, amellyel tavaly kötött szerződése a nyáron lejár. Sajtóhírek szerint a 167-szeres spanyol válogatott kapusnak jelentős fizetéscsökkentést kellene elfogadnia, ha maradni akarna, de ebbe ő nem szeretne beleegyezni.

„Nagyon szeretnénk, ha Iker velünk maradna, mert nagyszerű kapus, és bizonyította, hogy a klub egyik fontos játékosa. Garantálni nem tudom, hogy maradni fog a következő idényre is, de nem lennénk szomorúak, ha sikerülne vele megállapodnunk” – fogalmazott Jorge Nuno Pinto da Costa, a Porto elnöke a Diarro AS című lapnak.

Az újság hozzáteszi, a fentebb említett Chicago Fire mellett az Arab Emírségekből, Kínából és Mexikóból is számíthat ajánlatokra a kapus, aki viszont csak akkor nem hagyná el Európát, ha a következő szezonban Bajnokok Ligája-induló csapatban folytathatná.

A gordiuszi csomó átvágását ebben az esetben az jelentené, ha a Porto megnyerné hazája bajnokságát, amire egyébként jó esélye van, hiszen a hétvégén 1–0-ra legyőzte az addigi listavezető Benficát, és az élre ugrott: négy fordulóval a vége előtt két ponttal vezeti a bajnokságot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik