Mbemba állítólag 1994-ben született, de a Kongói DK-ban 1988-as adatokkal regisztrálták (Fotó: AFP)

 

Első két klubjának adatai szerint Mbemba 1988-ban látta meg a napvilágot, de amikor a 2011-es Afrika-kupán szerepelt, már 1991. november 30-ai dátum szerepelt a papírjain.

Az Anderlechtnél 1994. augusztus 8-ai születési dátummal regisztrálták, ami azt jelenti, hogy még nem töltötte be a 21. életévét, amikor a Newcastle 7.5 millió fontot fizetett érte 2015-ben.

A védő korábban azt is mondta, hogy 1990-ben született, aztán meggondolta magát, s azt mondta, átesett egy csontfelmérésen, hogy bizonyítsa, valójában 1994-ben jött világra.

„Afrikában irigyek az emberek. A barátaim és én is tudom az igazságot. Egy csontfelmérésen bizonyítottam az életkoromat” – nyilatkozta korábban a Mirrornak Mbemba.

Nem igazán hisz a játékosnak a Porto, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnél (FIFA) jelentette a furcsaságokat, s természetesen nem kívánja meghosszabbítani a „27 esztendős” futballista szerződését.

Furcsa, de a Sport Bible úgy tudja, a FIFA kilenc éve már kivizsgálta a védő ügyét, akkor a Kongói DK egyik stábtagja elismerte, meghamisították az adatokat, hogy 23 év alattiként részt vehessen a 2012-es londoni olimpián.

Mbemba alapembernek számít az FCP-ben, a jelenlegi kiírásban összesen 24 tétmérkőzésen lépett pályára.