A párizsi Lionel Messi a legjobban kereső sportoló (Fotó: AFP)

A gazdasági magazin kimutatása szerint az argentin támadó 130 millió dollár bevételre tett szert a május elsején zárult 12 hónapos időszakban, ebből 55 millió reklámokból folyt be a kasszájába. Messi egy évvel korábban másodikként zárt a tíz legjobban fizetett sportoló listáján, akkor az írek MMA-harcosa, Conor McGregor megelőzte.

Ezúttal a Los Angeles Lakers kosarasa, James lett a második összesen 121 millióval, míg a portugál válogatott kapitánya, Cristiano Ronaldo 115 millióval végzett a harmadik helyen.

A top 5-nek még Messi brazil csapattársa, Neymar (95 millió) és a Golden State Warriors háromszoros NBA-bajnok kosárlabdázója, Stephen Curry (92.8) lett a tagja.

A hatodik ugyancsak egy kosaras, Kevin Durant (92), míg a svájciak teniszcsillaga, Roger Federer, aki térdoperációja előtt mindössze öt tornát játszott 2021-ben, 90.7 millióval a hetedik. A legjobb tíz közé még a mexikói bokszoló, Saúl „Canelo” Álvarez (90), a hétszeres Super Bowl-győztes amerikaifutball-játékos, Tom Brady (83.9) és az előző NBA-döntő legértékesebb játékosának választott Janisz Adetokunbo (80.9) került be.

A Forbes kiemelte: az adott sportoló pályán elért keresetébe a pénzdíjak, fizetések, bónuszok tartoznak bele, míg a pályán kívüli bevétel a becsült szponzori megállapodásokból, a fellépti díjakból és a jogdíjakból áll össze.