Osztrák Kupa: nyolcadszor lett a Salzburgé a trófea

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.05.01. 22:58
null
Salzburgi öröm: megvan az újabb kupasiker (Fotó: Getty Images)
Szombat este 3–0-ra legyőzte a LASK-ot, ezzel megszerezte nyolcadik Osztrák Kupa-győzelmét a Red Bull Salzburg.

 

Jesse Marsch együttese a mérkőzés elejétől nyomás alatt tartotta az 1999 óta első kupadöntőjében szereplő linzi csapatot, de a gólra az első félidő legvégéig kellett várni. Ekkor Andreas Ulmer középre tett labdáját Patson Daka kiváló meglátással átengedte Mergim Berishának, aki megszerezte a vezetést.

A második félidőben Daka kihagyott tizenegyese is belefért a Salzburgnak, a LASK nem tudott ellenállást kifejteni, Brandon Aaronson és Enock Mwepu góljával 3–0-ra nyert. Az elmúlt nyolc évben hetedszer nyerte meg az Osztrák Kupát a Salzburg (2018-ban a Sturm Grazé lett a trófea), amelytől minden bizonnyal duplázással köszön el a Lipcsébe szerződő Marsch, hiszen négy fordulóval a bajnokság zárása előtt a bajnoki cím is biztosra vehető, hat pont az előny a Rapid előtt.

A kupagyőzelemnek Szoboszlai Dominik is a részese, a már a Lipcse kötelékébe tartozó magyar válogatott támadó a kupaharmadik fordulójábangólt is szerzett. (Ha már kupadöntő: Szoboszlai jelenlegi csapata, az RB Leipzig épp ma jutott be aNémet Kupa fináléjába.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik