Oroszország: újabb klubnál van koronavírus-fertőzött – rögtön nyolc!

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.06.25. 17:24
null
Szergej Prjadkin, az orosz liga elnöke (Fotó: AFP)
Az orosz élvonalban újabb, már a negyedik labdarúgóklub hozta nyilvánosságra, hogy érintett a koronavírus-fertőzöttség kapcsán.

 

Az Orenburg arról tájékoztatta a ligát, hogy hat játékos és két alkalmazott esetében pozitív lett a koronavírusteszt, pedig a vasárnapi, Lokomotiv Moszkva elleni idegenbeli mérkőzés előtt még mindannyian negatív eredményt produkáltak.

Szergej Prjadkin ligaelnök kiemelte: mind a nyolc fertőzött karanténban van. Hozzátette, arról nem kaptak tájékoztatást, hogy voltak-e tüneteik vagy sem.

Az orosz bajnokság három hónapos szünet után egy különleges mérkőzéssel pénteken indult újra: a rosztovi együttesben az ifik léptek pályára Szocsiban – és szenvedtek 10–1-es vereséget –, miután a felnőtteknél hat labdarúgó pozitív koronavírustesztet adott múlt szerdán, így a teljes keretnek kéthetes karanténba kellett vonulnia.

Egyelőre nincs hivatalos állásfoglalás arról, hogy mi lesz a tabellán 15. helyezett Orenburggal, illetve a klub következő, szombati találkozójával, amelyen az FK Krasznodart fogadnák. Az újratervezés során a bajnoki menetrendben pótnappal (július 19.) készültek, de a Krasznodarnak arra a napra már be van írva a Dinamo Moszkva elleni, hétvégéről elhalasztott mérkőzése, miután a fővárosi csapatból három játékos esetében mutatták ki a fertőzöttséget.

Az Orenburg, a Rosztov és a Dinamo Moszkva mellett negyedik klubként az Ufa érintett, amely kedden egy fertőzöttről számolt be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik