Oroszország: néma csend a plázában égett emberek emlékére

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.02. 12:56
null
Múlt héten az <a href="http://www.nemzetisport.hu/foci-vb-2018/felkeszules-mbappeval-es-pogbaval-nem-birtak-az-oroszok-2626731" target="_blank">Oroszország–Franciaország felkészülési mérkőzésen</a> is megemlékeztek az elhunytakról (Fotó: Twitter)
Néma csendben töltötték az első félidőt a szurkolók az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójának mérkőzésein. A drukkerek így tisztelegtek a március 25-i, kemerovói plázatűzvészben elhunytak emléke előtt.

 

Az orosz első osztályban az összes mérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődött, és a meccsek többségén a szurkolókat sem lehetett hallani az első játékrészben.

„Nehéz volt így játszani, a publikum teljes csöndbe burkolózott, nagyon szokatlan volt” – mondta Gyenyisz Glusakov, a Szpartak Moszkva csapatkapitánya.

A kezdeményezés a Dinamo Moszkva szurkolói csoportjától indult, amely az alábbi üzenetet osztotta meg a szombati bajnokija előtt.

„Hogy méltó módon emlékezzünk meg az elhunytakról, a legtöbb klub szurkolói beleegyeztek, hogy néma csendben töltsék csapatuk mérkőzésének első félidejét. Arra biztatunk mindenkit, hogy támogassa ezt a kezdeményezést.”


A nyugat-szibériai Kemerovo egyik üzletközpontjában bekövetkezett tragédiában összesen 64-en vesztették életüket – köztük 41 gyermek –, és 79-en megsérültek. A szakemberek szerint egy vezeték meghibásodása okozta a tűzet, melynek következtében több helyiségben is 700 fokra emelkedett a hőmérséklet, az emberek gyakorlatilag élve bennégtek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik