Oroszország: a bolgárok a füstköd miatt Szentpéterváron játszanak

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.08.07. 14:31
Az orosz szövetség kénytelen volt Moszkvából Szentpétervárra áttenni a bolgárok elleni  szerdai felkészülési labdarúgó-mérkőzés helyszínét, mert a fővárosra telepedett füstköd károsíthatja az egészséget.

A szervezet közleménye szerint „a romló időjárási körülmények, a szinte elviselhetetlen hőség és füst" miatt hozták meg ezt a lépést.

Így a találkozót – amely mindkét fél számára az utolsó tesztlehetőség a szeptemberben kezdődő Európa-bajnoki selejtezők előtt – a szentpétervári Zenit otthonában, a 23 ezer férőhelyes Petrovszki Stadionban rendezik meg.

Moszkvában és környékén erdő- és tőzegtüzek pusztítanak, a hőmérséklet pedig eléri a 40 Celsius fokot. A környezetvédelmi hivatal adatai szerint a levegő nagy mértékben szennyezett, majd' minden káros anyagból többszörösen meghaladja a maximális megengedhető értéket. A hatóságok arra kérték a moszkvaiakat, hogy ha nem szükséges, ne hagyják el otthonukat.

A füstköd miatt elhalasztották a hétvégi Dinamo Moszkva–CSZKA Moszkva és Szpartak Moszkva–Zenit bajnoki labdarúgó-mérkőzéseket is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik