Orosz–ukrán háború: Beckham 71 milliós Instagram-oldalát egy harkivi szülészorvos kezelhette

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.03.22. 11:24
David Beckham, az angol válogatott egykori klasszis labdarúgója egy napra átadta az Instagram-oldalát Irinának, a harkivi szülészotthon vezetőjének.

A gyerekaneszteziológus orvos egész nap sztorikat tölthetett fel Beckham 71.8 milliós Instagram-oldalára. Ezekből kiderült, hogyan zajlik az élet a három hete folyamatosan bombázott ukrán város szülészetén.

Beckham követői láthatták az alagsorban működő klinikát – az oroszok inváziója után ide szállították a kórházakból a terhes nőket, kismamákat. Betekintést kaptunk az intenzív osztályon ápolt újszülöttek helyzetébe, akik az Uniceftől kapott lélegeztetőgépek segítségével maradhattak életben.

Irina bemutatott egy kismamát is, akinek légzési nehézségekkel született meg a kisfia. Az édesanya nem tudja hazavinni újszülött gyermekét, mert az oroszok lebombázták az otthonukat.

A szülész az egyik videóban elmondta: 0–24-ben, megállás nélkül dolgoznak, és valószínűleg az életüket kockáztatják, de ez nem érdekli őket. Az ottani orvosok és nővérek ugyan aggódnak, mégsem adják fel a saját harcukat.

Beckham egyébként 2005 óta az Unicef jószolgálati nagykövete is. A világsztár arra kérte követőit, hogy adakozzanak jótékony célokra az ukrán családokat segítő szervezeteknek.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik