Olympiakosz: koronavírusos esetek, a FIFA-t hibáztatják

Vágólapra másolva!
2020.11.20. 14:48
null
Juszef el-Arabi (balra) is elkapta a koronavírust (Fotó: AFP)
Az Olympiakosz levelet írt a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnek (FIFA), melyben a szervezetet teszi felelőssé amiatt, hogy afrikai játékosai koronavírusosak lettek válogatottjaiknál – írja az MTI.

 

A Bajnokok Ligájában szereplő görög élklub azután fogalmazta meg bírálatait, hogy a napokban marokkói csatára, Juszef el-Arabi Kamerunban, míg az egyiptomi Ahmed Hasszan Koka hazájában került karanténba, mert megfertőződtek a vírussal az Afrikai Nemzetek Kupája selejtezőjében. Októberben pedig Mady Camarának, a gárda guineai játékosának lett pozitív a tesztje.

Az Olympiakosz szerint a klubok kérték a FIFA-t, hogy biztosítsa mindenhol a szükséges intézkedések betartását, ám ezt a szövetség nem tette meg, az afrikai országok szövetségei pedig nem tudták megvédeni játékosaikat a vírustól az októberi és a novemberi válogatott szünet alatt.

„Ki kell fejezzük legmélyebb csalódottságunkat egy olyan eljárás miatt, amely védtelenül hagyja a klubokat akkor, amikor azok milliókat költenek a túlélésre, olyan időkben, amikor a bevételeik eltűnnek” – fogalmazott levelében a görög klub.

A kritikára a FIFA még nem reagált, az afrikai szövetség viszont azt közölte, hogy nagyon szigorú eljárásrendet dolgoztak ki, amit teljes mértékig betartottak és az a kívánt eredményt hozta.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik