Ez jól jön a nehéz időkben: íme, a világ 10 legjobb sportfilmje!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.27. 17:13
Ezekben a nehéz napokban jól jöhet a nem egész egy évvel ezelőtt készített összeállításunk. Akkor a Facebookon és Instagramon kértük meg olvasóinkat, írják meg, szerintük melyik a legjobb sportfilm a világon. A posztokhoz több mint 1300 komment érkezett, amelyekből kiválogattuk azt a tízet, amely a legtöbb említést és lájkot kapta: íme, a 10 legjobb sportfilm az NSO-olvasók szerint – a sorrend véletlenszerű! A kommentekben továbbra is várjuk az ajánlásokat azokról a filmekről, amiket érdemes megnézni.

1. Rush – Hajsza a győzelemért (2013)1. Rush – Hajsza a győzelemért (2013)

Miről szól? 1976 – a Formula–1 aranykora, a hihetetlenül izgalmas, és látványos száguldó cirkusz legendás idénye, két felejthetetlen versenyző harcával: James Hunt, a vagány brit pilóta, az F1 rocksztárja, és Niki Lauda, az osztrák. fegyelmezett zseni, az 1975-ös világbajnok néz egymással farkasszemet a világ legveszélyesebb pályáin. Igazi ellenfelek, akik bármire képesek a győzelemért. Lauda a sporttörténelem egyik legemlékezetesebb teljesítményét viszi véghez: alig hat héttel balesete után újra volán mögé ül, hogy visszaszerezze bajnoki címét, és bebizonyítsa, hogy ebben a hajszában mindenkinél gyorsabb. Mert minél közelebb vagy a halálhoz, annál jobban dübörög benned az élet.

TRAILER



2. Rocky (1976)

Miről szól? Rocky Balboa Philadelphia külvárosában, az olasz szegénynegyedben él. Az egyetlen kitörési pont számára a boksz: ha elég kitartása van a küzdelemhez és jól fel tudja használni tehetségét és erejét, profi világbajnok lehet, aki milliókat keres! Edzője, Mickey akkor látja elérkezettnek a pillanatot, amikor a városba érkezik a kor sztárja, Apollo Creed. Ha Rocky kihívja és legyőzi Apollót, egy pillanat alatt megismeri a nevét mindenki.

TRAILER


3. Goal! – Góóól! (2005)

Miről szól? Santiagónak, a szegény mexikói bevándorlónak minden vágya, hogy híres focista legyen. A tehetséges fiút hamarosan szerződtetik a rendkívül népszerű angol klubhoz, a Newcastle Unitedhez. Santiagónak az új csapatában be kell bizonyítania, hogy megállja a helyét, csakhogy a riválisok között ez nem is olyan könnyű.

TRAILER



4. Any Given Sunday – Minden héten háború (1999)

Miről szól? Mindegy, ki az ember, mindegy, miből él, mindig lesz valaki, aki fiatalabb, gyorsabb és erősebb. Erre döbben rá az idősödő Tony D'Amato, a Miami Sharks vezetőedzője. A bajnokságban a négyszeres címvédő háromszor egymás után veszít, a rajongók elpártolnak, a jól bevált, idősebb csapat kapitánya és sztárja súlyosan megsérül, ám ennek ellenére ragaszkodik a sportban szerzett hírnevéhez. D'Amatónak eközben elromlott házasságával, tőle elpártoló gyerekeivel és a csapat fiatal társtulajdonosával, Christina Pagniaccival is meg kell küzdenie.

TRAILER



5. The Blind Side – A szív bajnokai (2009)

Miről szól? Michael Oher élete nem könnyű. A hajléktalan diákot nem akarja átvenni a jó hírű gimnázium, mivel a teszteken nagyon rosszul teljesít. Senki nem tudja róla, hogy az anyja drogfüggő, az apját pedig megölték. Amikor a kis S.J. összebarátkozik vele, Leigh Anne felkarolja és befogadja a családjukba. Michaelről hamarosan kiderül, hogy nem is olyan ostoba, ráadásul remek focista. A család mindent latba vet, hogy a fiú életét rendbe hozza, és még arra is készek, hogy örökbe fogadják.

TRAILER



6. Brazilok (2017)

Miről szól? Mindenki focizik. Az egész falu a bajnokság lázában ég: a csapatok felkészülnek, és győzni akarnak. Az esélyes persze a helyi önkormányzat nagyvadjaiból álló társaság, élükön a polgármesterrel, aki nem tud hibázni, és helyettesével, aki meg nem szeret. De valami megzavarja az eddigi harmóniát: a falu legszegényebbjei, a helyi cigánytelepen csellengő kamaszok, élükön a börtönből frissen szabadult, aranylábú rosszfiúval, mellettük a dekázásban élen járó helyi pappal életükben először szintén neveznek. És nyerni akarnak. És mert a faluból elszármazott, titokzatos milliomos éppen ebben az évben dönt úgy, hogy szülőhelye legjobb focistáit kiutaztatja magához Brazíliába, hirtelen megemelkednek a tétek, és felkavarodnak a falu addig nyugodt hétköznapjai.

TRAILER



7. Remember the Titans – Emlékezz a Titánokra! (2000)

Miről szól? Boone kiváló edző hírében álló tanárember. 1971-ben a virginiai Alexandria városában megkezdik a faji elkülönítés felszámolását, amelynek jegyében összevonnak két iskolát. Az amúgy is meglévő feszültségeket tetézik Boone kinevezésével az egységes csapat élére. A fehér fiúk korábban sorra nyerték a meccseket, nehezen fogadják el az új színesbőrű edző utasításait. Az edzőtáborok eleinte botrányos verekedésektől hangosak, de a srácok lassan rájönnek, hogy az egymás elleni gyűlölet felesleges. Jól szerepelnek a bajnokságban, de a legfontosabb meccs előtt a kapitány autóbalesetet szenved. A Titánok csapatának most igazi egységet kell mutatnia.

TRAILER

8. Eddie the Eagle – Eddie, a sas (2016)

Miről szól? Ő a tipikus angol hős. Eddie nem igazán ügyes, sőt, első ránézésre kifejezetten kétballábasnak tűnik, viszont nagyon lelkes. És ő az egyetlen, aki síugróként a brit színeket képviseli az 1988-as Calgary téli olimpián. Így aztán ő lesz a brit sporttörténet egyik legnagyobb legendája: példa arra, hogy nem szabad feladni, hogy érdemes küzdeni, és nem a győzelem a fontos - bár az is nagyon jól tud esni.

TRAILER

9. Cool Runnings – Jég veled! (1993)

Miről szól? Négy mindenre elszánt jamaicai sportoló úgy dönt, hogy a négyes bobban indulnak a téli olimpián, Calgaryban. Semmi nem állhat az útjukba, nem ismernek lehetetlent és szereznek maguknak egy amerikai edzőt. Irv azonban egy cseppet sem boldog, amikor kiderül, hogy négy teljesen kezdő atlétával áll szemben, ám rájön, itt a soha vissza nem térő nagy lehetőség: bebizonyíthatja ország-világ előtt, mire is képes ő valójában.

TRAILER


10. Miracle – Csoda a jégen (2004)

Miről szól? Kisebbfajta csodát hajtott végre az amerikai jégkorong-válogatott az 1980-as téli olimpián. A főiskolásokból és egyetemistákból álló amerikai együttes rácáfolva minden előzetes számításra, legyőzte a verhetetlennek tartott szovjet csapatot, és megszerezte az olimpiai aranyérmet. Herb Brooks edző egy amatőr játékosokból álló, tapasztalatlan társaságból néhány hónap alatt ütőképes együttest csinált, amely méltó ellenfele lett a sportágat uraló szovjeteknek. A fiúkat utána valóságos nemzeti hősöknek kiáltották ki.

TRAILER

Kimaradt valami? Írja meg kommentben, melyik filmet hiányolja a felsorolásból!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik