Thomas Müller és Lőw Zsolt is segít Kónya Gábor Lajos családja támogatásában (Fotó: Facebook)

 

Szeptember 20-án délután a Terrorelhárítási Központ munkatársai Esztergom külterületén körbezártak egy házat és arra kérték a benne tartózkodó körözött férfit, hogy jöjjön ki és működjön együtt a hatóságokkal. A férfi erre nem volt hajlandó, ezért a TEK az elfogása mellett döntött, ám amikor benyitottak a házba, a férfi flexszel egy gázpalack felé indult, ami felrobbant.

A detonáció miatt a TEK munkatársai 8-10 métert repülve a közeli tóba estek, őket a tűzoltók mentették ki, majd a mentősök megkezdték a sérültek stabilizálását, de a robbanás következtében egy ember életét vesztette.

A 34 éves, kétgyermekes édesapa, Kónya Gábor Lajos rendőr törzszászlóst, a Terrorelhárítási Központ Műveleti Igazgatóság műveleti tiszthelyettesét Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította és rendőr főhadnaggyá nevezte ki.

Kónya Gábor Lajos családjának támogatására Facebookon jótékonysági árverést hirdettek, s a német Bayern München labdarúgócsapatának magyar másodedzője, Lőw Zsolt segítségével a bajor csapat felajánlott egy, a játékosok által aláírt Thomas Müller-mezt, melyre október 25-én 20 óráig lehet licitálni.

A befolyt összeget Kónya Gábor Lajos családja kapja meg.