Sikeres volt az ünnepi gála

 

A Barca Academy Hungary 2020-ban nyitotta meg első vidéki bázisát Ózdon. Ennek keretein belül a város három iskolájában és egy óvodájában tart rendszeresen edzéseket azzal a céllal, hogy népszerűbbé tegye a testmozgást, a labdarúgást a helyi gyermekek számára.

Az ózdi bázisra fókuszáló program ezúttal kiegészült a Bodrogközből érkező gyerekekkel, akik számára a Magyar Református Szeretetszolgálat biztosítja a sportolás kereteit.

„A Barca Academy Hungary megalakulásakor az egyik elsődleges célunk az volt, hogy a katalán labdarúgást minél több gyermekhez eljuttassuk. A sport, a mozgás fontos, szinte nélkülözhetetlen a mindennapok során. Sporttudományi munkák sokasága bizonyította be, hogy a mozgás az egészséget, a személyiséget, a szocializációs készségeket, képességeket, a társas együttlétet is jótékony hatással fejleszti, ezen felül a labdával történő testmozgás minden dimenzióban kifejti jótékony hatását. A focira ez a kijelentés hatványozottabban igaz az összetettsége miatt” – mondta Szöllősi Tamás, a Barca Academy Hungary program felelőse.

Fiúk és lányok is rúgták a labdát

A Gálát a Kánai úti Sport11 Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontban rendezték meg, a meghívott díszvendégek adták át az ajándékokat a gyermekeknek. Az eseményre Farkas Bertalan, az egyetlen magyar űrhajós is ellátogatott a gyerekek nagy örömére, aki ünnepélyes záróbeszédében kiemelte, hogy kitartó tanulással, munkával bárki eljuthat a csillagok közé. Kovács Barnabás, volt barcelonai főkonzul, egy-egy FC Barcelona zászlót adott át azon intézmények képviselőinek, ahonnan a gyerekek érkeztek.

Farkas Bertalan köszöntötte a gyerekeket