NS: Döme - 50! Bayern - 4! Kecskemét - 5! - szerda

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.24. 00:21
A Nemzeti Sport szerdai számából.

A magyar futball – legutóbbi – Európa-szerte elismert klasszisa szerdán ünnepli ötvenedik születésnapját. Hogy kiderítsük, mi minden fért bele az utóbbi öt évtizedbe, a jeles nap apropóján félszáz kérdést tettünk fel – Détári Lajosnak. Avagy kikövezett út az Aszfaltútépítők-pályától a nemzetközi hírnévig.
A magyar futball – legutóbbi – Európa-szerte elismert klasszisa szerdán ünnepli ötvenedik születésnapját. Hogy kiderítsük, mi minden fért bele az utóbbi öt évtizedbe, a jeles nap apropóján félszáz kérdést tettünk fel – Détári Lajosnak. Avagy kikövezett út az Aszfaltútépítők-pályától a nemzetközi hírnévig.

Remek játékot és öt gólt hozott az első félidő, a KTE végül nagyszerű támadójátékkal felülmúlta a listavezetőt. A kecskeméti közönség vastapssal jutalmazta a lilák valóban kitűnő teljesítményét. Na de mit szólt a vereséghez Pintér Attila, a Győr edzője? És a győztes hadvezér, Horváth Ferenc?

Arjen Robben, Franck Ribéry, Thomas Müller, Mario Gomez és társaik kilúgozták a Lionel Messi, Andrés Iniesta, Xavi és Pedro nevével fémjelzett társaságot: a Bayern München kiváló játékkal és meglepően simán győzte le hazai pályán 4–0-ra a Barcelonát a Bajnokok Ligája-elődöntő első mérkőzésén. Őrület!

A szerda délelőtti kontroll eredménye dönti el, hogy a bordasérüléssel bajlódó Diego López vagy Iker Casillas védi-e a Real Madrid kapuját a Dortmund elleni BL-elődöntőben. A mindkét felet érintő (egyik) kulcskérdés ugyanakkor az, ki nyeri meg az Ilkay Gündogan–Mesut Özil (törökös) különmeccset. Ki is?

Ami a Videotonnak már háromszor sikerült, azzal szerdán a Ferencváros először próbálkozik: Székesfehérváron a Ligakupáért lép pályára a két csapat. A párharc érdekességét többek között az adja, hogy vasárnap a Puskás Ferenc Stadionban a bajnokságban is megmérkőzik egymással José Gomes és Ricardo Moniz együttese. Jöjjön az első felvonás!

Szerdán három párharccal, köztük a tavalyi finálé idei kiadásával, a Szolnok–Szombathely összecsapással kezdetét veszi a férfibajnokság érdemi része, azaz az egyik fél harmadik sikeréig tartó negyeddöntő. Mik az esélyek? És közben hogy ünnepelték Sopronban a női bajnoki címet?

Kisfia ugyan győzködi a folytatásról, ám Szélig Viktor eldöntötte, visszavonul a válogatottságtól. A 37 éves hátvéd 21 világbajnokság után búcsúzik a nemzeti csapattól, klubszinten azonban folytatja. Viszont mostantól a család az első. Íme a lemondás okai? Na de mi lesz eztán?

Cegléd és Paks – a két város férfi dzsúdósai adhatják a legtöbb okot a bizakodásra a csütörtökön kezdődő hazai Európa-bajnokság előtt. Előbbi helyről az Ungvári testvérek érkeznek, míg utóbbiból Csoknyai László, no meg az elmúlt három kontinensviadalon egyaránt ezüstérmes Bor Barna. Főszerepeben a magyar férfiválogatott!

Noha az autó tempója most a legbiztatóbb, a Ferrari ezúttal sem volt képes megtörni az átkot, és éllovasként nekivágni az idény európai részének. Figyelembe véve Fernando Alonso remek teljesítményét, a 30 pontos lemaradás nem tragikus, ám annál bosszantóbb.

Már 18 évesen felnőttcsapatban futballozott, és kiugró tehetségnek tartották. Rakamazról indult, Tatabányán lett belőle NB I-es, sőt válogatott labdarúgó. Olyan középpályás, aki bekerült az 1978-as argentínai világbajnokságra utazó nemzeti csapat keretébe. Ott egyszer lépett pályára, majd visszatérve Magyarországra a Vasashoz igazolt. Az angyalföldiekkel MNK-t nyert, ám egy súlyos sérülés szó szerint kettétörte pályafutását. Aztán vendéglátósként dolgozott, pincérként tevékenykedett, de az élet újra és újra belemart. Elveszett Kedvenc rovatunkban Halász Istvánról olvashatnak!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik