Női vb: elsírta magát, miután kiállította a magyar bíró – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.09. 06:15
A Kanadában zajló női világbajnokság C-csoportjának első fordulójában a címvédő Japán minimális különbségű győzelmet aratott Svájc felett, míg a kameruni nemzeti csapat Kulcsár Katalin játékvezetése mellett kiütötte Ecuadort. A „halálcsoportban” a svédek és a nigériaiak a vb eddigi legjobb meccsét játszották, az Egyesült Államok pedig két góllal megverte Ausztráliát.

C-CSOPORT C-CSOPORT

A C-csoport nyitó mérkőzésén, a kameruni és az ecuadori válogatott összecsapásán Kulcsár Katalin fújta a sípot. Az afrikai csapat 6–0-s győzelmével végződő találkozón a magyar játékvezető három tizenegyest ítélt meg az afrikai csapat javára, valamint a második félidő közepén kiállította a dél-amerikaiaktól a gólhelyzetben kilépő támadóval szemben szabálytalankodó Ligia Moreirát, aki könnyeivel küszködve hagyta el a pályát.

MOREIRA KIÁLLÍTÁSA


A MECCS ÖSSZEFOGLALÓJA A HÁROM 11-ESSEL

A kvartett másik meccsén a címvédő japánok az Ázsia legjobb játékosának kétszer is megválasztott Mijama Aja tizenegyesével 1–0-ra legyőzték Svájcot.

D-CSOPORT

A „halálcsoportban” a svéd és a nigériai csapat a világbajnokság eddigi legjobb mérkőzésén gólzáporos döntetlent játszott egymással. Az afrikai együttes a második félidő elején három perc alatt ledolgozta kétgólos hátrányát, majd a gyönyörű támadás végén megszületett harmadik svéd találatra is volt válasza, így megérdemelten mentett pontot. A nigériaiak második gólját Asisat Oshoala, a tavalyi U20-as világbajnokság gólkirálynője szerezte.

A kétszeres világbajnok amerikai válogatott a telt házas winnipegi stadionban Megan Rapinoe duplájának is köszönhetően 3–1-re megverte a világranglista tizedik helyén álló ausztrál nemzeti csapatot. A 2007-es vb bronzmeccse óta a 29 éves támadó az első amerikai játékos, aki duplázott a világbajnokságon.

NŐI VILÁGBAJNOKSÁG, KANADA
1. FORDULÓ, C-CSOPORT
Kamerun–Ecuador 6–0
(Ngono Mani 34., Enganamouit 36., 73., 94. – a harmadikat 11-esből, Manie 44. – 11-esből, Aboudi Onguene 79. – 11-esből)
Japán–Svájc 1–0
(Mijama 29. – 11-esből)

D-CSOPORT
Svédország–Nigéria 3–3
(Oparanozie 21. – öngól, N. Fischer 31., Sembrant 60., ill. Okobi 50., Oshoala 53., Ordega 87.)
Egyesült Államok–Ausztrália 3–1 (Rapinoe 12., 78., Press 61., ill. De Vanna 27.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik