Női futball: bajnok a Chelsea, a Juventus és a Wolfsburg is

Vágólapra másolva!
2022.05.09. 16:34
null
Sorozatban harmadszor lett bajnok a Chelsea, a gólkirálynő Sam Kerr kezében a trófea (Fotó: Getty Images)
Anglia, Olaszország és Németország női labdarúgó-bajnokságában is győztest avattak a hétvégén: a Chelsea sorozatban harmadszor, a Juventus egymás után ötödször lett aranyérmes, míg a Wolfsburg visszafoglalta a Bayern Münchentől a Bundesliga trónját.

 

ANGLIA. A Chelsea vert helyzetből felállva 4–2-re legyőzte otthon a Manchester Unitedet a Szuperliga utolsó, 22. fordulójában, ezzel megőrizte egypontos előnyét az Arsenal előtt, így sorozatban harmadszor nyerte meg az angol bajnokságot. A gólkirálynői címet idén is Sam Kerr, a londoniak ausztrál csatára hódította el 20 találattal. A Chelsea-n és az Arsenalon kívül harmadik helyezettként a Manchester City indulhat a Bajnokok Ligája következő kiírásában.

OLASZORSZÁG. A Juventus szombaton 3–1-re nyert hazai pályán a Sassuolo ellen, így az utolsó fordulót megelőzően megmaradt az ötpontos előnye az AS Romához képest. A torinói hölgyek sorozatban ötödször nyerték meg a Serie A-t, s közülük ketten, a csapat legjobbjai között számon tartott Cristiana Girelli és Barbara Bonansea nemrégiben 2024-ig meghosszabbította a szerződését a klubbal. A már biztosan a második helyen végző Roma először szerepelhet majd a Bajnokok Ligájában. Kiesik az élvonalból Fördős Beatrix csapata, a Lazio, amely a hétvégén úgy játszott 4–4-es döntetlent a ligautolsó Veronával, hogy a 20 esztendős magyar játékos középhátvéd létére két gólt is szerzett (illetve vétett egy öngólt).

NÉMETORSZÁG. A Wolfsburg vasárnap megsemmisítő, 10–1-es verést mért a sereghajtó Jenára, ezzel biztossá vált, hogy a négypontos lemaradásban lévő, tavalyi bajnok Bayern München már nem érheti utol a tabellán. A „farkasok” 2017 és 2020 között zsinórban négyszer nyerték meg a Bundesligát, melynek trónját most visszafoglalták a bajoroktól. A Wolfsburg egyik legjobbja, a BL góllövőlistáját tíz találattal holtversenyben vezető Tabea Wassmuth a napokban 2025-ig szóló új megállapodást írt alá.

A női futballal kapcsolatos hír még az is, hogy a világ egyik legjobb középhátvédjeként jegyzett Wendie Renard 2026-ig hosszabbított a Bajnokok Ligája-döntős és francia bajnoki éllovas Lyonnal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik