Női foci: ismét megrendezik Nemzetközi Bajnokok Kupáját

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2021.05.20. 11:23
null
Legutóbb az FC Barcelona örülhetett a BL-trófeának (Fotó: AFP)
Ismét megrendezik a labdarúgó Női Nemzetközi Bajnokok Kupáját (WICC), amelyet a koronavírus-járvány miatt tavaly nem tudtak megtartani – írja a Magyar Távirati Iroda.

 

Az augusztus 18-21-i tornának Portland ad otthont, és szerepel a friss Bajnokok Ligája-győztes FCBarcelona, valamint a 2020-ban BL-első Olympique Lyon, illetve a házigazda Portland Thorns és a Houston Dash.

Az elődöntőben előbb a két európai, majd a két amerikai csapat találkozik. A két vesztes a harmadik helyért mérkőzik, a döntőt a két győztes vívja egymás ellen.

A WICC-t 2018-ban hozták létre, az első kiírásban Miamiban a North Carolina Courage diadalmaskodott, miután a fináléban 1–0-ra megverte a Lyont. A következő évben az észak-karolinai Caryban ugyanez a két együttes döntőzött, akkor a Lyon nyert 1–0-ra. Tavaly a pandémia miatt elmaradt a torna. A tervek szerint jövőre hat, 2023-ban nyolc csapat szerepelne a Női Nemzetközi Bajnokok Kupáján.

Az Olympique Lyon játékosa Marozsán Dzsenifer, aki azonban a mostani szezon végétől fél évre kölcsönben a francia klub amerikai partnerénél, az OL Reignnél szerepel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik