Női foci: akár három magyar bíró is ott lehet a 2023-as vb-n

Vágólapra másolva!
2020.11.20. 14:02
null
Kulcsár Katalin a tavalyi világbajnokságon is szerepet kapott (Fotó: AFP)
Kulcsár Katalin, Török Katalin és Vad Anita személyében három magyar bíró is bekerült a 2023-as női labdarúgó-világbajnokság játékvezetői felkészítő programjába – számolt be róla az mljt.hu.

 

„Az elmúlt években nyújtott szakmai tevékenységem elismerésének tekintem, és nagy örömmel tölt el, hogy immáron harmadszor vehetek részt a női világbajnokság felkészítő programjában – idézi a honlap Kulcsár Katalint. – Külön öröm számomra, hogy amíg 2015-ben egyedül képviseltem a magyar játékvezetést a világbajnokságon, addig tavaly nyáron Török Katalinnal működhettünk együtt a franciaországi vébén, és most arra kaptunk esélyt, hogy akár hárman, magyar trióként vehessünk részt az Ausztráliában és Új-Zélandon megrendezendő tornán. A végső jelölésre esélyeinket nagyban növelheti, hogy az MLSZ októberben elindított VAR-projektjében mind a hárman részt vehetünk. A képzés sikeres elvégzése és a VAR-rendszer későbbi gyakorlati használata nagy segítségünkre lehet a világbajnokságra való felkészülés során, hiszen a 2019-es vébé után ezen a tornán is videobírós rendszert alkalmaz a FIFA a játékvezetés eredményességének érdekében.”

„Meglepetésként ért a hír, óriási öröm és megtiszteltetés számomra, hogy beválasztott a FIFA a 2023-as vb-programba. Az UEFA égisze alatt már 2017 óta asszisztálok nemzetközi mérkőzéseken. 2019-ben lehetőségem volt a női U17-es Eb-n részt venni. A FIFA-programba történő kiválasztásom új kapukat nyithat meg számomra” – mondta Vad Anita.

A 2023-as női labdarúgó-világbajnokságot július 10. és augusztus 20. között rendezik meg Ausztráliában és Új-Zélandon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik