Női Eb: a nyolcszoros bajnok németek is elődöntösők

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.07.21. 23:00
null
Lina Magull (jobbra) lőtte a németek első gólját (Fotó: AFP)
A nyolcszoros kontinensbajnok Németország 2–0-ra legyőzte a legutóbb elődöntős Ausztriát a két válogatott csütörtök esti londoni mérkőzésén, az Angliában zajló női labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjének második felvonásán.

 

Az erőviszonyoknak megfelelően erősen kezdtek az esélyesebb németek, de ez nem jelenti azt, hogy Ausztria sorsa gyorsan megpecsételődött – sőt! A 13. percben Marina Georgieva kis híján megszerezte nekik a vezetést, fejese a kapufáról pattant ki.

Aztán a játékrész derekán megtörtént az, ami a németek megelőző hat Eb-meccsén is: a nyolcszoros Európa-bajnok betalált az ellenfél kapujába. A bal oldalon Klara Bühl labdát csent a bizonytalankodó Carina Wenningertől, az alapvonal közeléből középre adott, Alexandra Popp átlépte a labdát, Lina Magull pedig a bal alsó sarokba lőtte (1–0).

A második félidő német helyzettel kezdődött, Giulia Gwinn kapufát lőtt, majd rövid időn belül kétszer az osztrákok ijesztgettek: az 53. percben Barbara Dunst lőtt a lécre, négy perccel később Sarah Puntigam a jobb kapufát találta telibe.

A hajrá kezdetén Bühl óriási lövése révén a németek szépítettek a „kapufaversenyben”, amelyet így is elveszítettek 3–2-re – nem úgy a meccset: azt 2–0-ra húzták be egy ritkán látható gólnak köszönhetően. A 90. percben Manuela Zinsberger, az osztrák kapus belebombázta a labdát az elé ugró Poppba, és az a német csapatkapitányról a hálóba vágódott (2–0).

Popp mind a négy meccsén szerzett egy gólt ezen az Eb-n, és az elődöntőben folytathatja a sorozatát: a francia–holland csata győztese lesz az ellenfél.

NŐI EURÓPA-BAJNOKSÁG, ANGLIA
NEGYEDDÖNTŐ
Németország–Ausztria 2–0
(Magull 25., Popp 90.)

13. NŐI EURÓPA-BAJNOKSÁG, ANGLIA
AZ EGYENES KIESÉSES SZAKASZ PROGRAMJA
NEGYEDDÖNTŐ
Július 20., Brighton & Hove
Anglia–Spanyolország2–1 – h. u.
Július 21., 21.00, London (Brentford)Németország–Ausztria2–0
Július 22., 21.00, Leigh
Svédország–Belgium
Július 23., 21.00, Rotherham
Franciaország–Hollandia
ELŐDÖNTŐ
Július 26., 21.00, Sheffield
Svédország/Belgium–Anglia
Július 27., 21.00, Milton Keynes
Franciaország/Hollandia–Németország
DÖNTŐ
Július 31., 18.00, London (Wembley Stadion)
1. elődöntő győztese–2. elődöntő győztese

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik