NL: mégis megrendezik a Csehország–Skócia találkozót

DUDUCZ TIBOR (Pozsony)DUDUCZ TIBOR (Pozsony)
Vágólapra másolva!
2020.09.05. 14:36
null
A csehek számára mégsem ér véget a válogatott szünet (Fotó: AFP)
A Szlovákia–Csehország (1–3) Nemzetek Ligája-találkozó után Michal Jurman, a Cseh Labdarúgó-szövetség szóvivője váratlanul bejelentette, hogy már pénteken, idő előtt véget ér a válogatott összetartása, és elmarad a hétfőre tervezett Csehország–Skócia meccs. Szombaton azonban megváltozott a helyzet, úgy döntöttek, mégis lejátsszák a mérkőzést.

 

Mozgalmas napok vannak a cseh labdarúgó-válogatott mögött: a keddi koronavírus-tesztelés az egyik masszőrnél pozitív eredményt hozott, ezért a csehek az újabb tesztelés (negatív eredmények) után szerda helyett csak csütörtökön indultak Pozsonyba, mégpedig repülő helyett vonattal. Két játékosuk, Patrik Schick (AS Roma) és Tomás Soucek (West Ham United) – akik közeli kapcsolatban voltak a koronavírusos masszőrrel – karanténba vonult, és nem tartott a csapattársakkal.

A prágai Slavia azt szerette volna elérni, hogy a játékosai (összesen nyolcan) ne tartsanak a válogatottal, mivel nemsokára BL-selejtező vár a patinás klubra. Hosszú tárgyalás után úgy egyeztek meg, hogy közvetlenül a tegnapi találkozó előtt ismét letesztelik a játékosokat és az egész stábot, viszont két és fél órával a szlovákok elleni meccs előtt kiderült, hogy a cseh válogatott menedzsere, Libor Sionko is fertőzött. Úgy tűnt, hogy lefújják a találkozót, a szlovák tiszti főorvos, Ján Mikas azonban engedélyt adott a találkozó megrendezésére.

A meccs utáni sajtótájékoztatón a cseh válogatott szövetségi kapitánya, Jaroslav Silhavy arról is beszélt, hogy a kellemetlen napok után csapata kellően felkészül a Skócia elleni, hétfői találkozóra. Nem sokkal később a Cseh Labdarúgó-szövetség szóvivője kért szót.

„Amint visszautazunk Prágába, véget ér a nemzeti csapat összetartása, a játékosok visszatérnek a klubjaikba. Fennáll az a veszély, hogy újabb pozitív koronavírus-esetek bukkanhatnak fel a csapatban, így elmarad a hétfőre tervezett Csehország–Skócia találkozó. Bízunk benne, hogy találunk megoldást, és nem játék nélkül győz a skót csapat” – mondta Michal Jurman.

Szombaton megváltozott a helyzet, jelen állás szerint úgy tűnik, hogy mégis megrendezik a meccset.

„Az UEFA-val történt konzultáció után úgy döntöttünk, hogy hétfőn, az eredeti időpontban lejátsszuk a Skócia elleni találkozót” – mondta szombaton Michal Jurman. Az ok egyszerű: a cseheknek nem sikerült új időpontot kiharcolni az UEFA-nál. Ha hétfőn nem léptek volna pályára, akkor a skótok játék nélkül három pontot szereztek volna. „Jelenleg kapcsolatban vagyunk a klubokkal és próbáljuk megoldani a helyzetet” – tette hozzá Jurman.

Jelenleg az a legvalószínűbb, hogy hétfőn egy új csapat fog játszani, mivel mindenkinek, aki Szlovákiában ott volt a keretben – a stábtagokkal együtt – karanténba kell vonulni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik