NL: Milyen szép, új Olaszország – olasz lapszemle

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.06.08. 07:50
null
A helyi lapok szerint az olasz válogatott remekül játszott (Fotó: Szabó Miklós)
Az olasz lapok dicsérik Roberto Mancini együttesét, miután az olasz labdarúgó-válogatott 2–1-re legyőzte a mieinket a Nemzetek Ligájában. A játék kapcsán megjegyzik, visszatért a gárda az elmúlt években mutatott tetszetős futballhoz.


„Milyen szép, új Olaszország: 2–1-es győzelem, és a csoport első helye” – írja a La Gazzetta dello Sport. Megjegyzik, Marco Rossi egy technikailag nem kiváló, de rendkívül stabil magyar válogatottal végez remek munkát. A mieink támadói közül Sallai Rolandot emelik ki, megemlítve, hogy játszott korábban az olasz Palermóban.

„Olaszország visszatért a győzelem útjára, s egy kicsit még álmodozhat is” –
írja a Corriere dello

Sport. A lap tudósításában azt írja, egy estére el lehetett felejteni azt, hogy nem jutott ki a vb-re az olasz válogatott, valamint az argentinok elleni vereséget is – „vissza a jövőbe.”

„Hol volt ez az Olaszország március 24-én az Észak-Macedónia elleni vb-pótselejtezőn?” – írja a Tuttosport. A portál szerint a mieink elleni játékkal továbbjutott volna az északmacedónok ellen az olasz válogatott, de a selejtezőcsoportban sem okozott volna gondot Bulgária és Észak-Írország legyőzése – azt írják, a három közül egyik együtte sem jobb a magyarnál.

„Magyarország ellen azt a gyönyörű játékot láthattuk, ami az elmúlt években jellemezte a csapatot.”

NEMZETEK LIGÁJA
A-LIGA, 3. CSOPORT

2. FORDULÓ

OLASZORSZÁG–MAGYARORSZÁG 2–1 (2–0)

Cesena, Dino Manuzzi Stadion, 22 000 néző. Vezette: Schärer (svájci)
OLASZORSZÁG: Donnarumma – Calabria, G. Mancini, Bastoni, Spinazzola (Dimarco, 75.) – Lo. Pellegrini (Locatelli, 66.), Cristante, Barella (Tonali, 84.) – Politano (Belotti, 75.), Gnonto, Raspadori (Zerbin, 84.). Szövetségi kapitány: Roberto Mancini
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Lang, W. Orbán, Szalai A. – Nego (Fiola, 58.), Nagy Á. (Styles, 58.), Schäfer (Vancsa Z., 87.), Nagy Zs. (Bolla, 81.) – Sallai R., Szoboszlai – Szalai Á. (Ádám, 87.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Barella (30.), Lo. Pellegrini (45.), ill. G. Mancini (61. – öngól)

A TALÁLKOZÓ ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA LEHET ELOLVASNI.

AZ ÁLLÁS
1. Olaszország2113–2+14
2. MAGYARORSZÁG2112–2 03
3. Németország222–2 02
4. Anglia2111–2–11

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik