NL: Megmutattuk a karakterünket és a minőségünket – Southgate

M. M.M. M.
Vágólapra másolva!
2022.09.27. 11:04
null
Southgate és Flick hasonlóan értékelték a látottakat (Fotó: AFP)
A Nemzetek Ligájában, az A-liga 3. csoportjában Anglia 3–3-as döntetlent játszott Németországgal a Wembley Stadionban. Mindkét csapat formája aggodalomra ad okot két hónappal a világbajnokság kezdete előtt, ugyanis az angolok hat meccs óta nyeretlenek, a németek pedig csak egyszer győztek a legutóbbi hét meccsükből.

Hatgólos döntetlent játszott egymással Anglia és Németország a Nemzetek Ligája csoportkörének utolsó fordulójában, ami egyben a csapatok utolsó tétmérkőzése is volt a világbajnokság előtt.

Az angolok szövetségi kapitánya, Gareth Southgate az FA (angol Labdarúgó-szövetség) honlapján értékelt: „Kicsit óvatosan kezdtünk, és ezt a szurkolókon is lehetett érezni, még ha éreztük is a jelenlétüket. Tudat alatt éreztük ezt, nem támadtunk le elég agresszívan egy olyan csapat ellen, amely jól alakít ki és használ ki területeket. Ennek ellenére már ekkor is előttünk adódtak a nagyobb helyzetek. A kapott gólok elkerülhetők voltak, de a játékosok fantasztikusan reagáltak. Szükségünk volt erre a tapasztalatra. Megmutattuk a karakterünket és a minőségünket.”

Southgate a világbajnokságra is kitért: „Lesz nyomás rajtunk a világbajnokságon, megpróbálhatjuk elkerülni a témát, de lesz nyomás. Jobb, ha érezzük, és megtanuljuk, hogyan kezeljük. Beszéltünk arról, hogyan reagáljunk, ha gólt kapunk, és a játékosok a megbeszéltek szerint cselekedtek.”

Hansi Flick, a németek szövetségi kapitányának szavait a DFB (Német Labdarúgó-szövetség) weboldaláról szemlézzük. „Az első félidő kiegyenlített volt, aztán megérdemelten szereztük meg a vezetést. Ezt követően egyéni hibák következtében kaptunk három gólt rövid időn belül, aminek nem szabad megtörténnie. Jó, hogy fel tudtunk állni a hajrában. A hétfői meccs jó teszt volt számunkra, vannak pozitívumok, amiket magunkkal vihetünk, és negatívumok is, amiket orvosolnunk kell.”

Joshua Kimmich hasonlóan értékelt, hangsúlyozva a hibák kijavításának szükségességét. „Mi irányítottunk, megérdemelten vezettünk. Az angolok csak a kontrákra vártak. Túl passzívak voltunk kettő-nulla után, túl mélyen védekeztünk, és nem voltunk elég bátrak a labda nélkül. Ezt nehéz megmagyarázni. Hat hetünk van arra, hogy összeszedjük magunkat, és aztán nekiveselkedünk a világbajnokságnak.”

Végül az angolok csapatkapitányát, Harry Kane-t idézzük az FA weboldalának adott nyilatkozatából: „Nyomás alatt voltunk az utóbbi idők eredményei miatt, ezért bizonyítani akartunk. Vannak tanulságok, amikből tanulnunk kell, fejlődnünk kell, de a három szerzett gól jó hangulatot fog teremteni az öltözőben a világbajnokság előtt. Kár, hogy nem tudtunk nyerni, de büszke vagyok a fiúkra.”

Kane kitűzte a célokat is a világbajnokság felé vezető úton. „Most visszamegyünk a klubjainkhoz, egészségesnek kell maradnunk, hogy készen álljunk novemberben. Egy válogatott torna teljesen más számunkra, angolok számára. Nagy a nyomás, ezért folyamatosan magas szintű koncentrációra lesz szükségünk. Szerintem jól kezeltük ezt az utóbbi két tornán.”

NEMZETEK LIGÁJA
A-LIGA
3. CSOPORT
6. FORDULÓ

Anglia–Németország 3–3 (0–0)
London,
Wembley Stadion, 78 949 néző. Vezette: Makkelie (holland)
Anglia: Pope – Stones (Walker, 37.), Dier, Maguire – James, Bellingham (Henderson, 90+1.), Rice, Shaw – Foden (Saka, 66.), Kane, Sterling (Mount, 66.). Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
Németország: Ter Stegen – Kehrer, Süle, Schlotterbeck, Raum (Gosens, 68.) – Gündogan, Kimmich – J. Hofmann (Werner, a szünetben), Musiala (Th. Müller, 79.), L. Sané (Gnabry, 68.) – Havertz (Bella-Kotchap, 90+1.). Szövetségi kapitány: Hans-Dieter Flick
Gólszerző: Shaw (72.), Mount (75.), Kane (83. – 11-esből), ill. Gündogan (52. – 11-esből), Havertz (67., 87.)

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Olaszország 6 3 2 1 8– 7 +1 11
2. Magyarország 6 3 1 2 8– 5 +3 10
3. Németország 6 1 4 1 11– 9 +2 7
4. Anglia 6 3 3 4–10 –6 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik