NL: Mancini szerint tehetséges fiataljaik vannak, csak esélyt kell adni nekik

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.11.19. 10:35
null
Az olaszoknak volt minek örülniük Bosznia-Hercegovinában (Fotó: AFP)
Spanyolország, Franciaország és Belgium mellett Olaszország jutott be a Nemzetek Ligája 2021-es négyes döntőjébe. Roberto Mancini szövetségi kapitány a tehetséges fiatal labdarúgóikat emelte ki a siker után.

 

A squadra azzurra szerdán 2–0-ra nyert Bosznia-Hercegovina vendégeként, ezzel az első helyen végzett az A-liga 1. csoportjában. Roberto Mancini nem lehetett ott a mérkőzésen, mert pozitív lett a koronavírustesztje.

„Jól vagyok – számolt be a RAI Sportnak egészségi állapotáról az olasz kapitány. – Csodálatos torna vár ránk, az Eb után erre is sikerült kvalifikálni, boldogok vagyunk. Szeretnék köszönetet mondani minden játékosnak, aki az elmúlt két évben segített nekünk a céljaink elérésében.”

null

Il Ct @robymancio si complimenta con gli #Azzurri per la qualificazione alla fase finale della #NationsLeague #Nazionale #Mancini#VivoAzzurro pic.twitter.com/ENdortLYOn



SZAVAZÁS

Melyik válogatott nyeri meg a Nemzetek Ligája négyes döntőjét?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Érdekesség, hogy az olaszok szerdai kezdőcsapatában egyetlen Juventus-játékos sem kapott helyett. A Football Italia szerint ez az elmúlt tíz évben mindössze negyedszer fordult elő – igaz, a legutóbbi hat meccset vizsgálva másodszor.

Mancini – aki 2018-ban vette át a válogatott irányítását – sérülések és a járvány miatt többek között Leonardo Bonuccira, Giorgio Chiellinire és Marco Verrattira sem számíthatott. A november 11-i, észtek elleni felkészülési találkozón (4–0) viszont bemutatkozott Alessandro Bastoni, majd a 21 éves Inter-védő a lengyelek és a bosnyákok elleni összecsapáson is kezdő volt.

„Vannak tehetséges fiatal játékosok Olaszországban, csak esélyt kell adni nekik. Eleinte lehetnek problémák, ám ha valakiben rejtőzik tehetség, az hat-hét hónap alatt utat tör magának. A korosztályos válogatottak roppant fontosak számunkra, jól segítik a játékosok felkészítését a szintlépésre. Bastoni tíz nap alatt három mérkőzést játszott végig, egyre jobb lesz. Rendkívül fiatal még, ő lehet a következő Bonucci vagy Chiellini. Persze nem ő az egyetlen ígéretes fiatal futballistánk.”

Olaszország a legutóbbi 22 meccsén nem kapott ki, ami a legjobb sorozata 2006 óta. Akkor Marcello Lippi együttese 2004 októbere és 2006 júliusa között 25 találkozón egyszer sem szenvedett vereséget, s nem mellesleg a széria utolsó mérkőzésén megnyerte a világbajnoki döntőt Franciaország ellen.

null

22 - Italy are unbeaten in their last 22 games under Roberto Mancini: it's the best run for the Italian National team since July 2006, under Marcello Lippi (25). Memories.#BosniaItalia



A Nemzetek Ligája 2021-es négyes fináléjának megrendezésére korábban Olaszország, Hollandia és Lengyelország jelentkezett. Az olaszok érdekeltsége miatt várhatóan ők adnak otthon a jövő októberi final fournak. A terv szerint a milánói San Siro és a torinói Juventus Stadion lesz a két helyszín.

Az NL első kiírását 2019-ben a négyes döntő házigazdája, Portugália nyerte meg. Hollandia ezüstérmes lett, Anglia a harmadik, Svájc a negyedik helyen végzett.

NEMZETEK LIGÁJA
6. FORDULÓ
A-LIGA
1. CSOPORT
Bosznia-Hercegovina–Olaszország 0–2
(Belotti 22., Berardi 68.)
Lengyelország–Hollandia 1–2 (Józwiak 6., ill. Depay 77. – 11-esből, Wijnaldum 84.)

AZ A1-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Olaszország 6 3 3 7– 2 +5 12
2. Hollandia 6 3 2 1 7– 4 +3 11
3. Lengyelország 6 2 1 3 6– 6 0 7
4. Bosznia-Hercegovina 6 2 4 3–11 –8 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik