NL: Kovacic visszatért, és a négyes döntőbe jutna

P. L.P. L.
Vágólapra másolva!
2022.09.24. 21:08
null
Dalicék nem foglalkoznak a dán–francia meccsel (Fotó: AFP)
A horvát labdarúgó-válogatott újabb nagy siker kapujában áll, hiszen vasárnap 20.45 órától a bécsi Ausztria–Horvátország mérkőzésen a Nemzetek Ligája A-ligájának 1. csoportjában kiharcolhatja a négyes döntőbeli részvételt, míg az osztrákok nem szívesen esnének ki.

 

A júniusi, eszéki első találkozójukon e sorozatban az osztrák csapat 3–0-s győzelmet könyvelhetett el, azt követően azonban fordult a kocka, hiszen míg a „kockások” jelen pillanatban 10 ponttal állva vezetik a négyest, Ausztria a győzelme mellé csak egy döntetlent tudott felmutatni.

„Különös érzelmi töltet fűz Ausztriához, hiszen itt születtem, és tizenhárom éves koromig itt is nőttem fel, ráadásul a családom most is itt él – fogalmazott a horvátok bécsi sajtótájékoztatóján középpályásuk, Mateo Kovacic.Örülök ennek a pillanatnak, hogy visszatérhetek, és számos barátom lesz majd kint a mérkőzésen, ezért is várom a találkozót. Igencsak rosszul indítottuk ezt a sorozatot, hiszen olyan különbségű vereséget szenvedtünk, melyre egyáltalán nem számíthattunk, ráadásul úgy, hogy akkor Eszéken nem is nyitottunk rosszul. Azt követően azonban bizonyítottuk, hogy van karakterünk, s a továbbiakban is meg kell őriznünk az első helyünket. Súlyos kritikákat kaptunk az első meccs után, ami megszokott, de aztán hamar sikerült rendeznünk sorainkat. Persze, csak magunkra szabad figyelnünk, még ha tudjuk is, hogy Ausztria kiváló ellenfél. Azt a tempót és játékot kell beletenni az előttünk álló találkozóba, amelyet az utóbbi időszakban nyújtottunk. Természetesen remek érzés, hogy az első helyen állunk, személy szerint annak is külön örülök, hogy gyarapíthatom válogatottságaim számát, egy négyes döntőbeli szereplés pedig maga lenne az extra teljesítmény.”

A horvátok szövetségi kapitánya, Zlatko Dalic leszögezte, nagy lehetőség előtt állnak, s egyáltalán nem foglalkoznak azzal, hogy Franciaország végül mire megy Dánia ellen a koppenhágai meccsen. Mint fogalmazott, a világbajnokság előtt remek lenne győzelemmel búcsúzni ettől a négyestől is, de ha ez nem is sikerülne, akkor sem történne tragédia. Valamennyi alkalmat igyekeznek megragadni a szakmai stábjával együtt arra, hogy a játéklehetőséget adjanak labdarúgóiknak, hiszen a vb-ig alig van erre más mód a válogatottnál a kevés mérkőzés miatt. A védő-, illetve támadószekcióban több mint valószínű a változtatás.

„Az biztos, hogy a játékosaink jobb formában vannak, mint voltak négy esztendővel ezelőtt az idény utáni oroszországi világbajnokságon – fogalmazott Dalic. – Van klubjaikban kellő játéklehetőség a számukra, a szezon e szakaszában még frissek a labdarúgók, ugyanakkor ellenfelünkre is nagyon oda kell figyelnünk, hiszen szövetségi kapitányuk, Ralf Rangnick remek edző, aki már számtalan nagy dolgot alkotott eddig is.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik