NL: Friss játékosok kellenek Magyarország legyőzéséhez – Southgate

Vágólapra másolva!
2022.06.13. 15:10
null
Gareth Southgate szerint Marco Rossi csapata kemény ellenfél, de látja az elszántságot játékosain (Fotó: AFP)
Az angol válogatott szövetségi kapitánya, Gareth Southgate a Magyarország elleni keddi Nemzetek Ligája-mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón elmondta, hogy Marco Rossi csapata kemény ellenfél, de látja az elszántságot játékosain.

 

Jordan Pickford a csuklójához kapott.

Az angol válogatott a Wolverhampton északnyugati részén fekvő Sir Jack Hayworth edzőpályán tartotta a Magyarország elleni Nemzetek Ligája találkozó megelőző utolsó edzést, amelyen a szokásoknak megfelelően a kapusok kocogtak ki először a tükörsima gyepszőnyegre. A bemelegítő lövések közben aztán a nemzeti csapat kapusedzője, Martyn Margetson küldte meg a labdát, az Everton kapusa védett, ám utána néhány másodpercig a bal kézfejét fájlalta.

A gyakorlatok folytatódtak, időközben a mezőnyjátékosok is megérkeztek – elsőként a Harry Kane, John Stones, Harry Maguire hármas sétált fel a pályára, utolsóként Jack Grealish futott be –, kezdetét vette a cicázás és a gimnasztika, ám úgy tűnt, kapusfronton a vártnál egy fokkal súlyosabb a helyzet. Az Everton kapusa levette a kesztyűjét, majd az edzőpálya mellé, az orvosi stábhoz kocogott, ahol néhány percig ápolták a kézfejét, úgy tűnt, be is kötözték valamelyik ujját, mielőtt visszatért a társakhoz. Ez még persze aligha akadályozná meg abban, hogy kedden a gólvonal elé kocogjon a meccsnek otthon adó Molineux stadionban, ám nincs kizárva, hogy Magyarország ellen is az Olaszország ellen védő Aaron Ramsdale kap lehetőséget.

„Akad egy-két horzsolás és zúzódás de ez három ilyen meccs után természetes mondta a meccs előtti sajtótájékoztatón Gareth Southgate, az angol válogatott szövetségi kapitánya. – Szerencsére mindenki ott volt hétfőn az edzőpályán, igaz, az orvosi stábbal még konzultálnunk kell Phil Foden állapotáról. Szerencsére már ott volt a tréningen, de a koronavírus-fertőzés után az állapota már más kérdés. Meglátjuk, számíthatok-e rá kedden A célunk? Mivel már csak három meccs van hátra az első világbajnoki meccsig, több tényezőre is figyelni kell. Le akarjuk győzni Magyarországot, ehhez biztosan friss játékosok kellenek, és mivel három különböző stílsut képviselő ellenfél szerepel velünk egy csoportban, némileg a taktikán is változtatni kell. Magyarország kemény ellenfél, de szerencsére olyan játéksokkal dolgozhatok, akik nagyon elszántak, és éhesek a sikerre.”

A szövetségi kapitány újságírói kérdésre az eddig kevesebb szerepet kapó játékosokról, valamint a Magyarország elleni találkozónak otthont adó Wolverhamptonról is beszélt.

„Mindenkinek lehetőséget akarok adni a világbajnokság előtt, de az angol válogatottságot nem lehet ajándékba kapni, minden percet ki kell érdemelni. Ami a támadósort illeti, van egy elképzelés arról, mennyire erős a támadósorunk, és van a realitás, ami azt mutatja, hogy Harry Kane és Raheem Sterling egyelőre egy lépéssel előrébb jár a többieknél. Ami a meccset illeti, örülök, hogy ismét hazai közönség előtt játszhatunk, ez hatalmas energiát szabadít fel a csapatban. Tudom, hogy Wolverhamptonban mekkora az izgatottság amiatt, hogy itt játszunk, biztos vagyok benne, hogy élvezzük majd a stadion hangulatát. Bár a Wembley csodálatos stadion, nem Londont képviseljük, hanem Angliát, és a Magyarország elleni meccs is ezt üzeni.”

A sajtóeseményen a válogatott csapatkapitány Harry Kane arról beszélt, egyáltalán nem zavarja, hogy a többség minden meccs előtt tőle várja a gólokat.

„Mindenki támadó azért lép pályára, hogy gólt szerezzen, és a játéka minél nagyobb hatással legyen a mérkőzés végeredményére mondta az angol válogatott támadója. Tudom, hogy a klubomban és a válogatottban is sokat várnak tőlem, a szurkolók is, a csapattársak is, de ez természetes, ha az a feladatod, hogy eldöntsd a meccset. Élvezem ezt a szerepet, ez olyan felelősség, amelyet szívesen vállalok magamra. Minden meccs előtt az a célom, hogy betaláljak, ez Magyarország ellen sem lesz másként.”

AZ ANGOL KERET
Kapusok: Jordan Pickford (Everton), Nick Pope (Burnley), Aaron Ramsdale (Arsenal)
Védők:
Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Conor Coady (Wolverhampton), Marc Guéhi (Crystal Palace), Reece James (Chelsea), James Justin (Leicester City) Harry Maguire (Manchester United), John Stones (Manchester City), Fikayo Tomori (Milan – Olaszország), Kieran Trippier (Newcastle United), Kyle Walker (Manchester City)
Középpályások:
Jude Bellingham (Borussia Dortmund – Németország), Conor Gallagher (Crystal Palace), Mason Mount (Chelsea), Kalvin Phillips (Leeds United), Declan Rice (West Ham United), James Ward-Prowse (Southampton)
Támadók:
Tammy Abraham (Roma – Olaszország), Jarrod Bowen (West Ham United), Phil Foden (Manchester City), Jack Grealish (Manchester City), Harry Kane (Tottenham), Bukayo Saka (Arsenal), Raheem Sterling (Manchester City)

A MAGYAR KERET
Kapusok: Dibusz Dénes
(Ferencváros), Szappanos Péter (Budapest Honvéd)
Védők: Bolla Bendegúz (Grasshoppers – Svájc), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FK Nyizsnyij Novgorod – Oroszország), Kerkez Milos (AZ Alkmaar – Hollandia), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Spandler Csaba (Puskás Akadémia FC), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
Középpályások: Baráth Péter (Debreceni VSC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Schäfer András (Union Berlin – Németország), Callum Styles (Barnsley FC – Anglia), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Vécsei Bálint (Ferencváros)
Támadók: Ádám Martin (Paksi FC), Sallai Roland (SC Freiburg – Németország), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Szalai Ádám (FC Basel – Svájc), Vancsa Zalán (MTK Budapest)

NEMZETEK LIGÁJA
A-LIGA
, 3. CSOPORT
4. FORDULÓ

Június 14., kedd

20.45:
Anglia–MAGYARORSZÁG, Wolverhampton (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.45: Németország–Olaszország, Mönchengladbach (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!

AZ ÁLLÁS
1. Olaszország 3 1 2 3–2 +1 5
2. MAGYARORSZÁG 3 1 1 1 3–3 0 4
3. Németország 3 3 3–3 0 3
4. Anglia3211–2–12
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik