NL: „Ennek semmi értelme” – Busquets nem érti, miért adták meg Mbappé gólját

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.10.11. 09:40
null
Sergio Busquets szerint Kylian Mbappé gólja nem szabályos körülmények között esett (Fotó: Getty Images)
Luis Enrique és Sergio Busquets szerint is érvényteleníteni kellett volna Kylian Mbappé találatát, amellyel a francia labdarúgó-válogatott 2–1-re legyőzte Spanyolországot a Nemzetek Ligája vasárnap esti, milánói döntőjében. A győztes hadvezér, Didier Deschamps az egyenlítő gólt szerző Karim Benzema szerepét emelte ki.

Nagy port kavart a szurkolók körében a Nemzetek Ligája második kiírásának döntője után, hogy a 80. percben, 1–1-es állásnál Kylian Mbappé szabályos körülmények között szerezte-e meg a francia válogatott győztes találatát. Ami biztos: az Anthony Taylor vezette bírói csapat Eric García játékba avatkozása miatt érvényesnek minősítette a találatot. Sergio Busquets nem érti, hogy miért.

SZAVAZÁS

Ön szerint szabályos volt Kylian Mbappé találata?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„A játékvezető azt mondta nekünk, hogy Eric García hozzáért a labdához, ezért nem volt les. De hát azért akarta megjátszani, mert a labda eljutott volna Mbappéhoz, aki lesen volt. Ennek semmi értelme” – nyilatkozta a meccs után a spanyol válogatott csapatkapitánya, akit megválasztottak a Nemzetek Ligája négyes döntője legjobb játékosának. A Barcelona védekező középpályása egyébként 131. alkalommal lépett pályára a nemzeti együttesben, ezzel utolérte a spanyol örökrangsor negyedik helyén Andrés Iniestát, és már csak Sergio Ramos (180), Iker Casillas (167) és Xavi (133) előzi meg. „Egyértelműen les volt. Mit kellett volna tennem? Lépjem át a labdát, és hagyjam futni Mbappét?” – tette fel a költői kérdést Eric García.

„Felvettük a versenyt a világbajnokkal – idézi a Marca Luis Enriquét, a spanyolok szövetségi kapitányát, aki Mbappé góljáról csak röviden beszélt. – Számomra nyilvánvaló lesnek tűnt, de nem beszélek olyasmiről, amit nem tudok kontrollálni. Rossz szájízzel hagytuk el a pályát, mert a játékosok és a szurkolók arcán is láttuk a szomorúságot a lefújás után.”

BENZEMA ÉS MBAPPÉ TALÁLATA

A franciákat irányító Didier Deschamps az egyenlítő gólt szerző Karim Benzemát méltatta a döntőt követően.

„Karim nélkülözhetetlen játékosunk, ezt bizonyította a legutóbbi két mérkőzésünkön. Nagyon örülök a csapat és az ő teljesítményének is. Elképesztően hatékony. Nem ugyanaz a játékos már, mint kétezer-tizenötben. »Élesebb« és emberként is éretté vált. Nem ez a legfontosabb cím, amit megnyerhetünk, de fontos szerepe volt abban, hogy elhódítottuk a trófeát” – mondta Deschamps.

A francia válogatott két Európa-bajnoki (1984, 2000) és két világbajnoki cím (1998, 2018), valamint két Konföderációs Kupa-győzelem (2001, 2003) után hetedszer nyert nagy tornát.

NEMZETEK LIGÁJA
DÖNTŐ

Spanyolország–Franciaország 1–2 (0–0)
Milánó,
San Siro, 31 511 néző. Vezette: A. Taylor (angol)
Spanyolország:
Unai Simón – Azpilicueta, Eric García, Laporte, M. Alonso – Gavi (Koke, 75.), S. Busquets, Rodri (Fornals, 84.) – Ferran Torres (Merino, 84.), Sarabia (Pino, 61.), Oyarzabal. Szövetségi kapitány: Luis Enrique
Franciaország: Hugo Lloris – Koundé, Varane (Upamecano, 43.), Kimpembe – Pavard (Dubois, 79.), P. Pogba, Tchouaméni, Theo Hernández – Griezmann (Veretout, 90+2.) – Benzema, Mbappé. Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
Gólszerző: Oyarzabal (64.), ill. Benzema (66.), Mbappé (80.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik