NL: „Csak” a belgák vagyunk, nincs 22 topjátékosunk – De Bruyne

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.10.10. 18:05
null
Kevin De Bruyne csereként beállva gólpasszt adott, de ez sem volt elég a bronzéremhez (Fotó: AFP)
Mint ismert, az olasz válogatott 2–1-re legyőzte Belgiumot a Nemzetek Ligája bronzmérkőzésén, amely után Kevin De Bruyne csalódottan konstatálta, hogy szerinte nem rendelkeznek olyan játékosállománnyal, mint a friss Európa-bajnok Olaszország, vagy éppen Franciaország. Az olaszok szövetségi kapitánya, Roberto Mancini úgy gondolja, ha Spanyolország ellen nem tíz emberrel kellett volna játszaniuk, akkor vasárnap a torna döntőjében szerepelhetnének.


Kevin De Bruyne csereként beállva gólpasszt adott Charles De Ketelaerének a 87. percben, azonban ez sem volt elég az egyenlítéshez.

„Voltak időszakok, amikor jól játszottunk. Minden tisztelettel: mi »csak« a belgák vagyunk. Új generáció épül be a válogatottba, és sok játékosunk hiányzott, mint Hazard vagy éppen Lukaku. Reálisan kell látnunk a helyzetet. Olaszország és Franciaország huszonkét topjátékossal rendelkezik, nálunk ez nem így van” – idézte De Bruyne szavait a belga HLN.

A bronzérem megszerzése ellenére az olasz válogatott szövetségi kapitánya még a spanyolok elleni Nemzetek Ligája-elődöntő miatt bosszankodott, amelyen 2–1-re alulmaradtak.

„Láthattuk Olaszországot Spanyolország ellen játszani az Európa-bajnokságon (az olasz együttes tizenegyesekkel jutott tovább az elődöntőben – a szerk.), de tíz emberrel nehéz futballozni. A piros lap nélkül a maihoz hasonló teljesítményt nyújthattunk volna – kezdte értékelését a RAI Sports-nak Roberto Mancini. – Többféle lehetőségünk van a középpályán, ma többen is megmutatták, hogy mire képesek.”

„Chiesa a jobb és a bal oldalon is bevethető, neki mindegy, hol kell játszania. Nagyon fontos játékosunk. Barardi, Raspadori és Kean is jól teljesített” – mondta Mancini, aki – a Football Italia statisztikája szerint – az olaszok szövetségi kapitányaként 44. tétmérkőzésén a 30. győzelmét aratta.

NEMZETEK LIGÁJA
BRONZMÉRKŐZÉS
OLASZORSZÁG–BELGIUM 2–1 (0–0)
Torino,
Allianz Stadion. Vezette: Sz. Jovanovics (szerb)
OLASZORSZÁG:
G. Donnarumma – Di Lorenzo, Acerbi, Bastoni, Emerson – Barella (Cristante, 71.), M. Locatelli, Pellegrini (Jorginho, 70.) – Berardi (Insigne, 90+1.), Raspadori (M. Kean, 65.), Chiesa (Bernardeschi, 90+2.). Szövetségi kapitány: Roberto Mancini
BELGIUM:
Courtois – Alderweireld, Denayer, Vertonghen – Castagne, Witsel, Tielemans (De Bruyne, 59.), Saelemaekers (De Ketelaere, 59.) – Vanaken, Batshuayi, Carrasco (Trossard, 87.). Szövetségi kapitány: Roberto Martínez
Gólszerzők: Barella (46.), Berardi (65. – 11-esből), ill. De Ketelaere (86.)

DÖNTŐ
20.45: Spanyolország–Franciaország (Tv: Sport1, M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik