NL: C. Ronaldo és Szoboszlai is téma Horvátországban

POLGÁR LÁSZLÓ (Zágráb)POLGÁR LÁSZLÓ (Zágráb)
Vágólapra másolva!
2020.11.16. 16:56
null
Cristiano Ronaldo kedden Horvátországban játszik a portugál válogatott tagjaként (Fotóü: AFP)
A portugál labdarúgó-válogatott vasárnap megérkezett Horvátországba. Kedden 20.45-kor Splitben a Nemzetek Ligája A-ligájának 3. csoportjában a házigazda, vb-második horvátokkal játszanak.

 

A horvátok szeretnék elkerülni az A-ligából való kiesést, míg a jövő évi Európa-bajnokságon a magyarokkal azonos csoportba sorsolt portugálok már elveszítették lehetőségüket az NL-címük megvédésére. Ugyanakkor a zárt kapus találkozó ellenére még így is slágermeccs lesz a Poljudon. Ami biztos, hogy Cristiano Ronaldo is a portugál nemzeti együttessel tartott – ezúttal a futball miatt érkezett a dalmáciai térségbe, ahol tavaly húsvétkor néhány napig kikapcsolódott az Adriai-tenger partján, a dubrovniki régióban.

A portugál sztár eltökélt, a horvátok elleni találkozó is fontos számára a további rekordjainak gyarapításához – a következő góljával megelőzi Puskás Ferencet a tétmérkőzéseken szerzett gólok örökrangsorában.

Eközben a horvátoknál a védelem összetétele okoz fejfájást a szövetségi kapitány Zlatko Dalicnak, aki behívta az NK Osijek soraiból Mile Skoricot. A találkozó előtti hétfő esti utolsó edzésük, amelyet az UEFA előír, nem ütközhet nehézségekbe, amit remélhetőleg a vírusteszteredmények sem írnak felül. Skoric egyébként útközben állt meg Zágrábban teszteltetni.

A horvát újságírók a Horvátország–Portugália összecsapás mellett a két évvel ezelőtti aranylabdásuk, Luka Modric jövőjére fókuszálnak. A spanyol As a minap azt írta, hogy a Real Madrid figyeli Szoboszlai Dominikot (a Marca viszont megtudta, nincs napirenden a szerződtetése), az RB Salzburg, illetve a magyar válogatott középpályását, és a horvátok szerint ennek köze lehet Modric sorsához is.

„A magyaroknak a világ akkori legdrágább játékosa, Détári Lajos óta nem volt ilyen magasan jegyezett labdarúgójuk – foglalta össze az NSO-nak Ivica Medo, a gol.dnevnik.hr főmunkatársa Szoboszlairól a horvátok széles körű véleményét. – Úgy látom, Dominiknak remek fizikai mutatói vannak, magas és erős, emellett megvan a kellő gyorsasága és mozgékonysága a középpályán. Remekül olvassa a játékot, technikailag roppant képzett, jó előkészítő, no, és ne feledkezzünk meg a pontos lövéseiről! Szabadrúgásai, góljai száma középpályásként roppant figyelemre méltóak. Jó úton halad afelé, hogy valódi klasszissá váljon! Persze, lehet még miben fejlődnie, de mindössze húszesztendős, szóval nagy karrier állhat előtte.”

Az sem titok, hogy az Atlético elleni teljesítménye Madridban csak erősítette a spanyol vonalat, és Szoboszlai idővel méltó folytatója lehetne a Puskás-féle vonulatnak a királyiaknál – legalábbis horvát vélemények szerint.

„Rendben, Szoboszlai nem kimondottan ugyanaz a stílusú játékos, mint Modric, de úgy gondolom, méltó utódja lehetne a Realnál. Mivel sokoldalú labdarúgó, akár a kapitányunk helyén is játszhatna idővel a madridiaknál, ha ott úgy döntenének, hogy átigazolják” ٔ– vélekedett Medo.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik