Rene Poms együttese a Lokomotiva Zagreb ellen folytatja a horvát bajnokságot (Fotó: nk-osijek.hr)

Az eszékieknél a hosszú hetek óta sérült játékosokon kívül Danijel Loncar kiesése volt különösen fájó, hiszen az idei bajnokikon a védő még nem futballozhatott.

A középpályás Vedran Jugovic 2024-ig hosszabbított, míg a 16 éves Filip Zivkovic első profi szerződését aláírva 2026-ig kötelezte el magát a klubbal, s a napokban az eszékiek történetében Dominik Babiccsal versengett a „legfiatalabbak” listáján, aki szintén 16 évesen léphetett pályára a felnőtteknél nevelőklubja színeiben, de néhány nap híján Babic nyert.

„A zágrábiakkal szembeni játékstílus és a kezdőcsapatunk is összeállt a fejünkben, ugyanakkor mindezeket nem szeretném még elárulni – fogalmazott a Lokomotiva elleni mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón az NK Osijek vezetőedzője, Rene Poms. A hazaiak fiatalok és gyorsak, de az erősségeink nekünk is megvannak, s ezeket igyekszünk is kihasználni. Nagy öröm, hogy előretörtek roppant fiatal üdvöskéink is a keretben, illetve sokat jelent számunkra, hogy a támadónk, Ramón Mierez is kezd magára találni, a múlt heti teljesítménye akár gátakat is átszakíthat nála. Sajnos a huzamosabb ideje sérült labdarúgóinknál a problémák továbbra is fennállnak, persze, a visszatérésük már folyamatban van” – tette hozzá Poms.

HORVÁT 1. HNL
20. FORDULÓ
15.00:
Lokomotiva Zagreb–NK Osijek (Eszék) – élőben az NSO-n!