NK Osijek: Kleinheislerben még több lakozik – Bjelica

POLGÁR LÁSZLÓPOLGÁR LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2022.01.04. 21:03
null
Vezetőedzője szerint Kleinheislerben még több lakozik (Fotó: NK Osijek)
Nenad Bjelica, az NK Osijek vezetőedzője, egyben sportigazgatója a klub évindító sajtótájékoztatóján számolt be arról, miként alakulhat a horvát labdarúgó-bajnokság (1. HNL) tabelláján jelenleg harmadik együttes programja az elkövetkezendő hetekben, a január végi folytatásáig.

 

Ami egyelőre biztos, hogy a klubtól távozott a bal oldali szélső, Petar Bockaj, aki a jövőben a Dinamo Zagreb legénységét erősíti, illetve a szintén 25 esztendős Marin Pilj, ő a szlovén Olimpija Ljubljanához. A 23 éves ukrán válogatott belső védő, Jevhen Cseberko ugyanakkor az osztrák Linzer ASK-tól immár végleg az eszékiekhez került – szerződése 2025-ig szól.

„Meglátjuk, hogyan alakulnak az erősítési terveink, de nem titok, néhány posztot meg szeretnénk erősíteni, így a bal oldali védő, a középpályás, no meg a csatár posztját is – fogalmazott az 50 esztendős Bjelica, aki a hét első felében már meg is tartotta idei első foglalkozásait az NK Osijek labdarúgói számára. – Pilj ugyan távozott a középpályáról, viszont Vedran Jugovic eddig is ott volt, valamint Petar Brlekre is újra számíthatunk. Több játékost is szemmel tartunk, de nem olyan egyszerű csak úgy Eszékre hozni a kellő és megfelelő rutint. Éppen ezért a fiatalok felé is tekintünk, akik akár az elkövetkezendő hat hónapban, vagy egy év során nagy hasznunkra lehetnek. Elértünk egy olyan szintet, amelyen már csak igazán jó kvalitású játékosokkal lehetne emelni, mivel erős keretünk van. Ezt az elmúlt másfél esztendőben maximálisan bizonyították a labdarúgóim. Tisztában vagyunk azzal, hogy szurkolóink erősítéseket szeretnének, ahogy mi is, csak éppen egy dolognak számítanak az adott lehetőségeink, egy másik, hogy mit szeretnénk, s a harmadik, hogy mi a realitás ezekkel kapcsolatosan.”

Bjelica egyértelműen elmondta, mit vár a csapatától: teljesítsen jobban, mint az ősz folyamán, s ez azért is lehetséges, mert mindig akad min javítani.

„Kemény négyhetes felkészülés áll előttünk, sok munkával, és ez azért is fontos, mert a hiányosságainkat csapategységgel, csapatszellemmel tudjuk kompenzálni.”

Néhány játékos még nem jelentkezett edzésre hétfőn – némi pluszpihenőt kapva –, ugyanakkor köztük vannak olyan labdarúgók is, akiktől a tavasszal még többet vár el az eszékiek szakmai vezetője.

„Kleinheisler, Mierez, Bohar, Erceg, Brlek, Ivusic azon játékosaink, akikben még több potenciál van ahhoz, hogy a csapat teljesítményéhez többet hozzátegyenek. Nem biztos, hogy – Bockajhoz hasonlóan – nem lesznek még távozóink az igazi kulcsjátékosaink közül, reményeink szerint azonban többen már nem igazolnak el tőlünk. Igaz, jó néhány helyről megkeresték őket, de igyekszünk úgy dolgozni velük, hogy még jobbá válhassanak. Ismétlem, sok olyan labdarúgónk van még, akikben még több tartalék rejtőzik. Gondoljunk például Sime Grzan vagy éppen Merveil Ndockyt játékára. Azt is nyomatékosítanunk kell, hogy válogatott labdarúgóink – Kleinheisler Lászlótól Damjan Boharon át Ivica Ivusicig – eleve lehetőséget kínálnak arra, hogy még jobban szerepeljünk.

A szlavóniai legénység egyelőre hazai környezetben készül, január 10-től viszont a felkészülés további fázisára az isztriai Porecbe költözik, ahol felkészülési meccsek is várnak rá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik