NK Osijek: az első igazi rangadójuk következik idén

Vágólapra másolva!
2022.02.11. 21:30
null
<strong>Nenad Bjelica</strong> bizakodó (Fotó: <a href="https://nk-osijek.hr/" target="_blank">nk-osijek.hr</a>)
A horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában igencsak fontos rangadót vív hazai környezetben a második helyen álló NK Osijek, ugyanis Nenad Bjelica csapata a szintén 43 pontos HNK Rijekát látja vendégül vasárnap 17.30-tól.

 

Az előző két forduló előtti sajtótájékoztatóról és a kispadról (igazoltan) hiányzó szakvezető ezúttal már fogadhatta a sajtó képviselőinek kérdéseit, s miként azt Nenad Bjelica előrevetítette, együttesével szeretnék a január végi hazai bajnoki vereségüket kijavítani, és ha ehhez a Rijekát, akkor a Rijekát kell legyőzni.

„A védelemben számos jól képzett futballistánk van, ugyanakkor az elmúlt meccseken több olyan hiba is előfordult, melyeket a felkészülés során nem tapasztalhattunk. A Slaven és a Dragovoljac ellen is túl sokat engedtük támadni a riválist, ugyanakkor ez nem csupán a hátsó alakzat, hanem a teljes csapat kritikája is. Hiszek abban, hogy vasárnap ebben is javulni tudunk.”

Bjelica roppant fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy számítanak közönségük támogatására, a drukkerek minden alkalommal erőt adnak nekik, ráadásul a fehér-kékek hívei a jelenlegi vezetőedző ideje alatt példás módon állnak az NK Osijek mellé.

„Ebben az idényben a Rijeka ellen nem mutattunk rossz formát – utalt arra az eszékiek szakvezetője, hogy vasárnapi vetélytársuk elleni összevetésben két bajnokin négy ponttal állnak. – Bízom benne, hogy ezt a hét utolsó napján is folytatjuk ellenük. Jó csapattal dolgozhatok, s nagyon sok erőpróba áll még előttünk. Ugyanakkor nem tulajdonítunk ennek a mérkőzésnek külön jelentőséget, mindössze annyi biztos, hogy mivel ez a legközelebbi összecsapás a programunkban, ezért erre kell fókuszálnunk. Minőségi együttes az ellenfelünk, hiszen velünk együtt küzd a legjobb pozíciókért, ugyanakkor bízom abban, hogy hiába remek gárda, jobbak leszünk nála.”

A hosszabb ideje sérültek mellett a támadó Ramón Miérez agyrázkódása miatt kénytelen kihagyni a találkozót, a keret összetétele alapján pedig szinte biztosra vehető Kleinheisler László játéka a rangadón.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik