NK Osijek: a hős nem, de a legjobb Kleinheisler volt a rangadón

P. L.P. L.
Vágólapra másolva!
2022.02.28. 13:59
null
Az eszékiek legyőzték az addig listavezető Dinamót, és az élre álltak a bajnokságban (Fotó: nk-osijek.hr)
Több szempontból is roppant fontos mérkőzést nyert meg a horvát első osztályú labdarúgó-bajnokság (1. HNL) 25. fordulójában az NK Osijek, amely hazai környezetben győzte le az addig listavezető Dinamo Zagrebet. Ugyan a zágrábiaknak még van egy elmaradt meccsük, ugyanakkor a találkozó utáni értékelések alapján az eszéki gárdánál minden adott ahhoz, hogy trónfosztást vigyenek véghez.

 

A Sportske novosti napilap elemzése alapján a fehér-kékeknél megvalósulhatott végre a vezetőedző, Nenad Bjelica elképzelése, vagyis mindegyik posztra versenyhelyzetet teremtett az erősítésekel. A Dinamo vasárnapi gyengélkedésére az sem lehet magyarázat, hogy csütörtökön még az európai porondon szerepelt, hiszen augusztusban éppen úgy nemzetközi meccset játszott (ráadásul elvesztette a Sheriff elleni párharcot), majd a Városkertben néhány napra rá simán győzött 2–0-ra. Az biztosnak látszik, hogy a hátralévő 11 fordulóban ilyen Eszéket láthatnak majd, s Bjelica irányvonala már régóta adott: aki nem ad bele mindent az edzéseken, az a játékos nem kezdhet a bajnokikon.

„A kiegyenlített találkozón ki tudtuk használni a Dinamo hibáit, így fontos győzelmet arattunk– fogalmazott az NK Osijek szakvezetője. – Talán valamivel több energiát is tudtak volna mozgósítani, ha nincs a csütörtöki kupameccsük, ugyanakkor a sikerünk csak egy adott szituációt, vagyis a mostanit tükrözi. Antonio Mancéra kitérve, kölcsönadása Németországba talán nem a legjobban sült el, végig tartottam vele a kapcsolatot, így talán csak ő és én voltunk azzal tisztában, ha úgy alakul, ki fog jönni neki a lépés, s ezt már most, ezekben a napokban nem először bizonyította. Az ellenfélnél tudtuk, hogy olyan játékosok támadnak, mint Mislav Orsic, illetve Bruno Petkovic, így öt–négy–egyes felállásban kezdtünk, szóval tisztában vagyunk azzal, hogy remek együttes a zágrábi, kitűnő egyéniségekkel. Szép dolog persze a siker, ugyanakkor még csak most kezdődik a java.”

Egy másik elemzés az eszéki csapatról az SN portálján így kezdődik: „Mance a rangadó hőse, ugyanakkor a találkozó legjobbja cím Kleinheislert illeti…” Ezek után aligha meglepő, hogy az elemzés arról szól, hogy a magyar válogatott középpályás fáradhatatlanul dolgozott, és igyekezett eredményes lenni 81 percnyi játéka során.

„Mance kihasználta a „kékek” védelmi hibáját, a Dinamo egy tizenegyest kért számon a játékvezetőn, melyre azt mondta: nem” – foglalta össze címében a meccsen látottakat a Vecernji list internetes oldala.

„Góljával letaszította az élről a Dinamót és azonnal azt is üzente főnökének: köszönöm, hogy visszahoztál…” – nyitotta az index.hr a meccs utáni összegzését, utalva ezzel a korábban a Puskás Akadémiánál is szerepelt támadóra, Antonio Mancéra, aki Kleinheisler középre adása után eldöntötte a csúcsmeccset Eszéken.

HORVÁT 1. HNL
25. FORDULÓ
NK Osijek (Eszék)–Dinamo Zagreb 1–0
Eszék, Gradski Vrt Stadion, 6700
néző. V.: Pajac
OSIJEK:
Ivusic – Milos, Bralic (Brlek, 72.), Skoric, Loncar, Jurcevic – Zaper, Fiolic (Bohar, 86.), Kleinheisler (Leovac, 81.), Caktas (Mance, 72.) – Miérez (Lovric, 72.). Vezetőedző: Nenad Bjelica
ZAGREB: Livakovic – Théophile-Catherine, Sutalo, Franjic – Sz. Risztovszki, Tolic (Bulat, 70.), Misic, Bockaj (Andrics, 58.) – Gojak – Orsic (Stefulj, 75.), B. Petkovic. Vezetőedző: Zeljko Kopic
Gólszerző: Mance (77.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik