Nemzetek Ligája: magyar pályán lehet a bolgár–ír meccs

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.08.17. 11:42
null
Fotó: AFP
Elképzelhető, hogy szeptember 3-án Magyarországon rendezik meg a Bulgária–Írország labdarúgó Nemzetek Ligája csoportmérkőzést (B-liga) – adta hírül hétfőn az Irish Mirror.

 

A koronavírus-járvány bulgáriai terjedése miatt kerülhet a mérkőzés az eredeti szófiai helyszínről más országba. A pályaválasztói jog felcserélésének ötlete lekerült a napirendről, így marad a semleges helyszín – az Irish Mirror szerint Magyarország, esetleg Görögország, azaz két olyan ország, amelynek járványügyi besorolása Írországban zöld.

Az ír szövetség mindazonáltal egyelőre szófiai túrára készül, és várja az ír kormány méltányossági, a karanténkötelezettség alóli felmentést biztosító utazási engedélyét. Ennek azért van különös jelentősége, mert három nappal a szófiai meccs után az írek Finnországot fogadnák, amit a kéthetes karantén meghiúsítana.

Mint ismert, egy ír érdekeltségű meccs már biztosan lesz Magyarországon: a szlovén Celje szerdán a Szusza Ferenc Stadionban fogadja az ír bajnok Dundalk legénységét BL-selejtezőn, szintén a koronavírus-járvány miatti utazási bonyodalmak miatt.

A bulgáriai járványhelyzet súlyosbodása azért is figyelemre érdemes, mert a mieink is Szófiába hivatalosak a közeljövőben – ott rendeznék meg október 8-án a két válogatott Eb-playoffmérkőzését, amelynek győztese az Izland–Románia csata nyertesével a jövő évi Eb-részvételért játszik majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik