Spanyol öröm a Wembleyben, Luis Enrique győzelemmel debütált

Vágólapra másolva!
2018.09.08. 20:36
null
A spanyolok nagy csatában szerezték meg a három pontot a Wembleyben (Fotó: AFP)
A labdarúgó Nemzetek Ligája A-divíziójában, a 4. csoport nyitányán Spanyolország korán hátrányba került, ám végül 2–1-re fordított Anglia ellen a londoni Wembley Stadionban, így a spanyolok új szövetségi kapitánya, Luis Enrique győzelemmel debütált.

NEMZETEK LIGÁJA
A-DIVÍZIÓ
, 4. CSOPORT
Anglia–Spanyolország 1–2 (Rashford 11., ill. Saúl 13., Rodrigo 32.)
London,Wembley Stadion, 81 392 néző. V:Makkelie (holland)

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Az oroszországi világbajnokságon negyedik helyen záró angoloknál hármat változtatott a szövetségi kapitány a horvátok elleni vesztes elődöntőhöz képest a Nemzetek Ligája nyitányára. Továbbá Gareth Southgate-é volt a megtiszteltetés, hogy a kezdőrúgás előtt átadhatta Harry Kane-nek a világbajnokság gólkirályi címéért járó aranycipőt – azaz minden adva volt az angol futballünnephez a Wembleyben…

A spanyolok a csalódást keltő vb-szereplés után új szövetségi kapitánnyal, Luis Enriquével vágtak neki a Nemzetek Ligájának. A Barcelona korábbi vezetőedzője nem tétlenkedett sokat, hat helyen változtatott a kezdőcsapatán ahhoz az együtteshez képest, amely tizenegyesekkel búcsúzott a házigazda oroszok ellen a torna nyolcaddöntőjében.

Az ünnepi hangulat a kezdőrúgás után is megmaradt a hazaiak szurkolók és játékosok körében, hiszen a 11. percben egy remek akció végén megszerezték a vezetést. Egy tetszetős labdakihozatal után Kane indította a bal oldalon Luke Shaw-t, akinek a kiugratását követően a klubtársa, Marcus Rashford passzolt a szintén Manchester United-játékos David de Gea kapujába. 1–0

Rashford gólja

A spanyolok a góltól egyáltalán nem estek össze, sőt, két perccel később máris egyenlítettek. Dani Carvajal tört előre a jobb oldalon, beadása után Rodrigo Saúl Nígueznek készített elő, az Atlético Madrid középpályása pedig kapásból a bal alsó sarokba küldte a labdát (1–1) – ezzel megszerezte első válogatottbeli gólját.

Saúl gólja

Húsz perc sem kellett, a spanyolok a vezetést is átvették: Thiago Alcántara szabadrúgása után a nemrég még hősként ünnepelt Kane-től könnyedén elszakadó Rodrigo passzolt közelről Jordan Pickford kapujába (1–2) – a kezdeti angol örömünnep gyorsan elszállt…

Rodrigo gólja

Ráadásul a második félidő rendkívül ijesztő jelenettel indult: Carvajal és Shaw olyan szerencsétlenül ütközött, hogy utóbbi magatehetetlenül terült el a földön, s közel tíz percig ápolni kellett. A Manchester United játékosa napra pontosan három évvel ezelőtt volt legutóbb kezdő az angol válogatottban – ma a gólpassza után azonban idő előtt, maszkban és nyakmerevítőben, hordágyon hagyta el a pályát.

Shaw ijesztő sérülése

Szerencsére – az angol sajtó egybehangzó értesülései szerint – Shaw az eset után nem sokkal magához tért, és a családjával már beszélt is telefonon.

A súlyosnak tűnő sérülés a futballistákat és a szurkolókat is megviselte, az angolok nagyon visszaestek, sokáig a labdát is csak elvétve tudták megtartani az ellenfél térfelén. A hajrában azért adódott lehetőség a hazaiak előtt, ám De Gea eszén Rashford és a csereként beállt Danny Welbeck sem tudott túljárni, így Luis Enrique győzelemmel debütált: Spanyolország 2–1-re nyert a Wembleyben.

Jövő hét kedden a spanyolok a friss világbajnoki ezüstérmes Horvátországot fogadják a Nemzetek Ligájában, míg az angolok Svájccal találkoznak felkészülési mérkőzésen.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik