MLS: harmadik Magyar Nap a Chicago Fire stadionjában

Vágólapra másolva!
2018.06.10. 20:32
null
Magyar szurkolók a Chicago meccsén (<strong>Fotó</strong>: Megyeri József)
A Chicagói Magyar Klub (Hungarian Club of Chicago) immáron a harmadik Magyar Napot rendezte meg szombaton, június 9-én a Chicago Fire csapat mérkőzésén, ahol a helyiek a New England Revolutionnel találkoztak.

Ez a mérkőzés azért is lett ismételten kinevezve Magyar Napnak, mert nemcsak a Chicago Fire népszerű magyar sztárja, Nikolics Nemanja, hanem a New England Revolution magyar csatára, Németh Krisztián is pályára lépett. Nagyon jó érzés volt a lelátón büszkén lobogtatni a magyar zászlót mindkét magyarnak.

A meccs 1–1-es döntetlennel végződött. Az első félidő első néhány perce nagyon izgalmasan kezdődött számunkra, hisz Nikolics gyönyörű fejessel jelentkezett, ami csak pár centiméterrel tévesztette el a kaput. Sajnos nem izgulhattunk sokáig, mert a 12. percben Nikolics fejsérülést szenvedett, aminek következtében a bal szemöldöke felszakadt, és sajnos le kellett cserélni, elbúcsúzva ezáltal tőlünk, magyaroktól.

Így már csak egy magyar, Németh Krisztián maradt a pályán, aki egészen a 70. percig játszott. Voltak szép cselei, s labdaszerzései, de sajnos ő sem tudott gólt rúgni. Az első félidő 0–0-val végződött, majd a második félidő 63. percében Bastian Schweinsteiger gyönyörű góllal megszerezte a vezetést a Chicago Fire csapatának. A vendégcsapat ezt nem nézte jó szemmel, s kihasználva a chicagói csapat kapusa, Richard Sánchez által elkövetett hibát, Teal Bunbury a 82. percben egyenlített.

A 3. Magyar Napon is szép számban voltunk kint magyarok a meccsen. Csaknem 70 magyar jött ki szurkolni Nemanjának és Krisztiánnak.

Döntetlennel zárult a Chicaho–New England mérkőzés (Fotó: Megyeri József)
Döntetlennel zárult a Chicaho–New England mérkőzés (Fotó: Megyeri József)

Pár órával a meccs előtt a Magyar Klub a stadion előtti parkoló részen ismét meghívta egy kis falatozásra a chicagói szurkoló magyar tábort, ahol virslit, valamint hideg üdítőt és sört szolgáltak a vendégeknek. A jó hangulat és izgalom már itt érződött mindenkin.

Néhány gyereknek ismét lehetősége volt, hogy a pályára lépjenek, s egyfajta díszsorfalt alkossanak a himnusz eléneklésekor, a meccs megkezdése előtt. A Csík Hágó Magyar Iskola diákjai közül néhányan részesei voltak ennek az eseménynek.

A magyar szurkolói tábor büszkén lobogtatta a zászlókat, s magyarságunkhoz méltóan szurkoltunk mindkét csapat magyar játékosának. Miután Nikót lecserélték a pályáról, minden figyelmünk Krisztiánra összpontosult és próbáltuk őt biztatni.

A meccs végén lehetőségem volt, hogy röviden találkozzak Krisztiánnal és feltegyek neki néhány kérdést. Elmondta, hogy jól érzi magát, s jó a hangulat a New England Revolution csapatában. Majd megkérdeztem, hogyan tudná folytatni a Sporting Kansas csapatában elért sikereit itt is. Krisztián kifejtette, hogy ő sokoldalú játékos, s ezt a sokoldalúságát kihasználva reméli, hogy bizonyítani tudja, mire is képes igazából, s minél többet és több meccsen játszhat majd a szezon második felében. Majd beszélgetésünk végén rákérdeztem, hogy van-e nagy magyar szurkolótábora Bostonban és valamilyen családi támogatottsága. Krisztián elmondta, hogy szép számmal vannak magyarok Bostonban, s mindig ott vannak a lelátón, s szurkolnak neki, ami erőt ad a meccseken. Ezenkívül menyasszonya segíti és biztatja őt. Szülei pedig Magyarországról támogatják lelkiekben.

Nikolics Nemanja és Németh Krisztián a pályán csak rövid ideig lehetett egyszerre fenn  (Fotó: Megyeri József)
Nikolics Nemanja és Németh Krisztián a pályán csak rövid ideig lehetett egyszerre fenn (Fotó: Megyeri József)

Nikolicsnak sérülése miatt sajnos nem tudtuk feltenni a kérdéseinket, de ennek ellenére kijött a folyosóra hozzánk, hogy megköszönje a szurkolóknak, hogy ismét ennyien kijöttek a magyar napra. Nemanja és Krisztián nagyon szeretett volna a szurkolókkal személyesen is találkozni egy csoportkép erejéig, s megköszönni támogatásukat a meccs során, de sajnos időzítési probléma miatt erre most nem került sor. Ezért Nemanja megkért engem, hogy továbbítsam üzenetét minden magyar szurkolónak: „Meg szeretném köszönni minden kedves magyar szurkolónak, hogy kijött a mai meccsre és támogatott engem és a csapatomat. Nagyon hálás vagyok ezért. Nagyon sajnálom, ami a mai napon történt. Reméljük, a következő ilyen eseményen sikerül találkoznom szurkolóimmal.”

A 4. Magyar Nap a Chicago Fire szezonzáró meccse lesz, október 28-án, az ellenfél Stieber Zoltán csapata, a D.C. United lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik