MLS: David Beckham globális klubot ígért Miaminak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.05. 17:31
null
David Beckham nagy tiszteletnek örvend Miamiban (Fotó: Reuters)
David Beckham hivatalosan is bejelentette, hogy futballcsapatot alapít Miamiban, amellyel csatlakozik az észak-amerikai MLS jelenleg 19 csapatos mezőnyéhez. A floridai klubbal együtt 2015-re 22 csapatosra bővülhet a liga mezőnye.

Beckham lesz az első korábbi profi sportoló, aki tulajdonosként száll be az MLS-be, amelyben korábban a Los Angeles Galaxy játékosakéntszerepelt. A sajtótájékoztatón elmondta, a városban épülő stadionhoz nem kéri a város vezetőségének vagy Florida állam segítségét, ő és támogatói ezt saját költségen megvalósítják.

Az angol, spanyol és francia bajnok, Bajnokok Ligája-győztes és vb-résztvevő Beckham elmondta, már most rengeteg játékossal felvette a kapcsolatot, akik szívesen csatlakoznának az egyelőre még nem nyilvános nevű csapathoz.

„Sztárokat szeretnék a csapatomba, mert tudom, milyen nagyszerű, amikor összeáll egy tehetséges társaság. Ezen kívül jól működő akadémiát tervezek a klubhoz, a külföldi játékosok ugyanis csak a kezdetet jelentenék, hosszú távon a helyi srácokra is számítok – mondta Beckham. – Lesznek nehéz pillanataink, de több lesz a felemelő momentum. Milliók támogatására számítok, globális klubunk lesz."

A jelenlegi 19 csapathoz New York és a szintén floridai Orlando csatlakozik még, a miami projekttel hírbe hozott LeBron Jamesről a szerdai sajtótájékoztatón nem esett szó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik