MLS: Beckham megalapíthatja klubját Miamiban - sajtóhír

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.10.30. 06:54
null
Sztárfutballistából befektető: Beckham Miamiban alapíthat új MLS-klubot (Fotó: Reuters)
Miamiban alapít új profiligás (MLS) futballklubot David Beckham, az angolok nemrég visszavonult futballsztárja – jelentették szerdára virradóra hírügynökségek. Az amerikai média szerint a nyár folyamán Beckham felmérte a terepet, sajtóértesülések szerint Atlantában, San Antonióban és San Diegóban is megfordult hasonló céllal. Végül azonban Miami lett a végállomás, amint arról október elején már beszámoltunk: a közös jövőt már akkor ténynek lehetett venni.

 

A 38 éves híresség 2007-től 2012-ig a Los Angeles Galaxyban focizott, amely kétszer lett bajnok a tengerentúlon. Az MLS-szel kötött szerződése lehetővé teszi számára, hogy új csapatot alapítson, és a társtulajdonosa legyen.

Az új klubalapítás néhány százmillió dolláros költséggel jár, és Beckham néhány befektető tetszését próbálja elnyerni terve megvalósításához. Köztük van Simon Fuller tévéproducer, az American Idol népszerű tehetségkutató műsor alapítója.

Miamiban korábban már működött MLS-csapat, mégpedig 1998 és 2001 között, most pedig 25 millió dollárért lehetne jogot vásárolni egy új együttes létrehozására.

Az észak-amerikai ligában jelenleg 19 csapat szerepel, míg a New York City FC – amely az angol Manchester City futball- és a New York Yankees baseballcsapatának közös tulajdona – 2015-ben csatlakozik a mezőnyhöz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik