MLS: aranyérem után sör landolt Bale nyakában – videó

Vágólapra másolva!
2022.11.06. 10:06
null
Bale fontos gólt szerzett, az LAFC először diadalmaskodott az MLS-ben (Fotó: Getty Images)
Csapattársai szakították félbe Gareth Bale sajtótájékoztatóját, miután a játékos megnyerte az Egyesült Államok labdarúgó-bajnokságát (MLS) a Los Angeles FC színeiben: a fináléban kulcsfontosságú gólt szerző Bale-nek „sörfürdőben” volt része…

Ugyan Bale csak a hosszabbításban, a 97. percben lépett pályára 2–2-es állásnál, így is oroszlánrészt vállalt az MLS-nagydöntőben: a walesi válogatott támadó az utolsó pillanatokban, a 128. percben válaszolt a Philadelphia Union szintén ráadásban szerzett vezető góljára – ráadásul úgy, hogy a csapata ekkor már emberhátrányban futballozott. A 33 éves játékost társai sörrel és pezsgővel lepték meg a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón:

 


 

Bale az örömteli jelenetek után természetesen az újságírók kérdéseire is válaszolt.

A fiúk az első pillanattól kezdve nagyszerű munkát végeztek. Örülök, hogy a gólommal kiegyenlítettem a mérkőzés állását, ezzel visszahozva az esélyt a trófea elhódítására. Mindig jó érzés egy döntőben betalálni, ez néhányszor sikerült is nekem. A gólom fontos volt a klubnak és a szurkolóknak is, szóval elégedett vagyok” – mondta Bale, amikor a drámai találatáról kérdezték.

Bale idén júliusban igazolt Los Angelesbe, miután lejárt a szerződése a Real Madridnál, amelynél karrierje legsikeresebb időszakát töltötte.

Mindig nehéz egy új közegbe beilleszkedni, hiszen ilyenkor a családom is új élethelyzetbe kerül. Próbáltam a lehető legjobbamat nyújtani. Jó látni, hogy a szurkolóink tombolnak, az egész város számára fontos ez a siker, ezért dolgoztunk. A klubnak is sokat jelent az első MLS-trófea, magasabb szintre emelheti a csapatot.”

A rutinos játékosra hamarosan újabb kihívás vár, hiszen a walesi válogatottal kijutott a november 20-án kezdődő katari világbajnokságra, amelyen csapatkapitányként szerepel majd.

Az MLS-nagydöntőben a Philadelphia remek idényt záró magyar válogatott játékosa, Gazdag Dániel kezdőként lépett pályára, gólt is szerzett, a tizenegyespárbajban azonban többek között ő is hibázott.

EGYESÜLT ÁLLAMOK
MLS, DÖNTŐ
Los Angeles FC–Philadelphia Union 3–3 (1–0, 2–2, 2–2)
– tizenegyesekkel 3–0
LOS ANGELES FC:
Crepeau – Hollingshead, Murillo, Ibeagha, Palacios – Cifuentes, I. Sánchez, Acosta (Tello, 91.) – Vela (Bale, 97.), Arango (Opoku, 74. (McCarthy, 116.)), Bouanga.Vezetőedző:Steve Cherundolo.
PHILADELPHIA:Blake – Mbaizo, Glesnes, Elliott, Wagner – McGlynn (Aaronson, 84.), J. Martínez, Flach – Gazdag – Carranza, Uhre (Burke, 71. (Donovan, 120+1.)).Vezetőedző:Jim Curtin.
Gólszerző:Acosta (28.), Murillo (83.), Bale (120+8.), ill. Gazdag (59.), Elliott (85., 120+4.)
Kiállítva:Crepeau (Los Angeles, 116.)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik