MLS: a Toronto elnöke a Transfermarkt segítségével akadt rá Insignére

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.01.11. 13:13
null
Insigne a Torontóban folytatja pályafutását (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, nyártól a Toronto FC csapatában folytatja pályafutását Lorenzo Insigne, a Napoli Európa-bajnok labdarúgója. Néha a legegyszerűbb dolgok is működnek: a kanadai klub elnöke, Bill Manning a Transfermarkton keresett olyan olasz játékosokat, akik szerződésük utolsó évébe léptek – így bukkant rá a nápolyiak kincsére is, írja a sasktoday.ca.

 

Bill Manning klubelnök tavaly egy listán gyűjtötte azokat a játékosokat, akik szerződésük utolsó évébe léptek. Hogy melyik honlap nyújtotta ehhez a legegyszerűbb segítséget? A Transfermarkt.

„Felmentem a Transfermarktra, és olyan olasz válogatott futballistákra kerestem rá, akiknek lejáróban volt a szerződésük. Lorenzo (Insigne) volt az egyike ezeknek. Felírtam azokat a játékosokat, akikről úgy gondoltam, hogy világklasszisok és jó reklámot jelenthetnek az itteni piacon” – mondta Bill Manning.

A támadó szerződtetéséről az észak-amerikai ligában (MLS) szereplő kanadai együttes honlapja számolt be szombaton, miután a 30 éves játékos aláírta előszerződését.

Insigne nápolyi megállapodása nyáron lejár, így ingyen igazol a tengerentúlra. A Torontóval négyéves szerződést kötött, új klubjához júniusban csatlakozik. A fizetése sem lesz kevés az olasz támadóknak – a beszámolók szerint évi 11 millió eurót keres majd Kanadában, de ehhez még 4.5 millió jöhet bónuszokkal együtt.

A csatár 2009 óta erősíti a Napolit, azóta 414 mérkőzésen 114 gólt szerzett és adott 95 gólpasszt is.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik