MLS: 21 szezon után visszavonult a csúcstartó középpályás

Vágólapra másolva!
2020.12.22. 15:21
null
Kyle Beckerman a 2016-os Copa Américán (Fotó: AFP)
Bejelentette visszavonulását Kyle Beckerman, aki 21 szezont játszott az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS), ebből 14 idényt a Real Salt Lake gárdájában.

A 38 éves, kilencszeres All Star-középpályás kiemelte: szerencsés volt, hogy játszhatott a sportág legjobbjaival egy csapatban, illetve ellenük. Hozzátette: a sportágnak köszönhetően bejárhatta a világot és megélhette az álmát, hogy a világ legnagyobb színpadán szerepelhessen. Hangsúlyozta: életének több mint 25 évig tartó szakaszát zárja most le, és nagyon várja, hogy meglássa, mit hoz számára a jövő.

A liga egyik legjobb védekező középpályásának tartott Beckerman 2000-ben a Miami Fusionben kezdte meg MLS-pályafutását, majd 2002-ben a Coloradóhoz igazolt, ahonnan 2007-ben került a Real Salt Lake-hez. Utóbbi gárdában 2008-ban már ő viselte a kapitányi karszalagot, 2009-ben pedig aktív részt vállalt a klub egyetlen bajnoki címének megszerzésében.

Elliot Fall, a Real Salt Lake vezetője szerint, amikor valaki klubjára gondol, az Kyle Beckermanra gondol.

„Ő egy legenda. Soha senki nem lesz hozzá hasonló” – mondta a játékosról, aki 498 alapszakasz-mérkőzésen játszott karrierje során, 461-szer kezdőként, összesen pedig 41 161 percet töltött a pályán. Mindhárom mutatóban ő a liga csúcstartója.

Beckerman 58-szor szerepelt az amerikai válogatottban, a 2014-es világbajnokságon az együttes mindhárom csoportmérkőzésén kezdő volt. A játékos több alkalommal lépett pályára az Arany-kupán és a Copa Américán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik