Milan: Ibrahimovicot három évre is eltilthatják – sajtóhír

KISS DOMÁNKISS DOMÁN
Vágólapra másolva!
2021.04.15. 17:47
null
Eltiltással ér véget Ibrahimovic pályafutása? (Fotó: AFP)
Méltatlan módon érhet véget Zlatan Ibrahimovic nem akármilyen pályafutása. Sajtóhírek szerint a 39 éves svéd klasszist egy máltai szerencsejáték-társasággal való kapcsolat miatt rossz esetben akár 3 évre is eltilthatja a FIFA és az UEFA.

 

A játékos stockholmi cége három évvel ezelőtt tulajdonjogot vásárolt a Bethard nevű máltai fogadóirodában, amelynek még mindig birtokolja a 10 százalékát. Ez viszont szembemegy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) és a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) szabályaival, hiszen a két szervezet előírja, hogy nem vehet részt olyan játékos az általa kiírt sorozatokban, akinek pénzügyi érdekeltsége van fogadási cégben. Így Ibrahimovic nem szerepelhetne a két szervezet mérkőzésein – közölte az Aftonbladet nevű svéd napilap.

A FIFA szabályai alapján a Milan svéd csatárát legrosszabb esetben akár 1 millió svéd koronás pénzbüntetéssel és 3 éves eltiltással is sújthatják.

Az újság megkereste a svéd szövetség főtitkárát is, hiszen a játékos a világbajnoki selejtezősorozatra tért vissza a válogatottba, márpedig ez a sorozat a FIFA rendezvénye. A lap azt állítja, hogy a svéd labdarúgás vezetői tisztában voltak a csatár befektetésével, de még nem beszéltek vele erről.

A Football Italia mindettől függetlenül pénteken azt közölte, a Milan hamarosan bejelentheti, szerződést hosszabbít a klasszissal.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik