„Messi nem képes vezetni a válogatottat"

Vágólapra másolva!
2010.08.17. 10:51
null
Palermo (középen) úgy véli, Messiből (jobbra) hiányzik, ami Maradonában megvan
Martín Palermo, az argentin válogatott labdarúgója Lionel Messit kritizálta: a 36 éves támadó szerint a Barcelona játékosa nem képes a hátán vinni a csapatot, mint Diego Maradona annak idején. Eközben Sergio Batista, a nemzeti együttes megbízott szövetségi kapitánya azt nyilatkozta, Javier Zanettire és Esteban Cambiassóra is számít, valamint Juan Román Riquelmét is visszavárja.

Lionel Messiről már sokan elmondták, hogy argentin mezben nem képes olyan teljesítményt nyújtani, mint a Barcelonában. Az aranylabdás futballista a világbajnokságon sem tündökölt, bár más szerepkörben játszott, mint klubjában.

Ezúttal nem az argentin sajtó, hanem Martín Palermo szólt be Messinek – szerinte kis termetű csapattársa nem vezéregyéniség, és ezért nem tudja sikerre vezetni a válogatottat.

„Messi nem Maradona. Számomra Messiből hiányzik Maradona mentalitása. Nincsen felkészülve arra, hogy a vállán vigyen egy csapatot" – mondta Palermo.

„Nem alkalmas arra, hogy vezető szerepet töltsön be az együttesnél. Nem fog menni neki, mivel nincs hozzászokva ehhez. Máshogy nőtt fel, másképpen élt. Már tizenkét éves kora óta a Barcelonában van" – tette hozzá a veterán támadó.

Eközben Sergio Batista, az argentin labdarúgó-válogatott ideiglenes megbízással dolgozó szövetségi kapitánya elmondta, azt szeretné, ha Juan Román Riquelme visszatérne a gárdába.

Batista egy argentin rádióállomásnak beszélt arról, hogy szívesen megnézné, mire képes együtt Lionel Messi és a Diego Maradonánál kegyvesztetté váló Riquelme. A tréner azt is jelezte, a 32 éves játékmester mellett újból beválogatná a vb-keretből kihagyott Javier Zanettit és Esteban Cambiassót is.

Első meccsén, az Írország elleni idegenbeli felkészülési találkozón Batista 1–0-s győzelmet ünnepelhetett, és ő ül majd a kispadon a világbajnok spanyolok szeptember 7-i Buenos Aires-i látogatása alkalmával is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik