Mélyponton az európai futballátigazolási pénzek

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.09.01. 15:34
null
David Villa friss világbajnokként érkezett Barcelonába (Fotó: Action Images)
Egy kimutatás szerint három éve nem költöttek az európai élklubok olyan kevés pénzt futballisták szerződtetésére, mint az idén.

A Deloitte könyvvizsgáló cég szerdán közzétett összesítése alapján a legmódosabbaknak tartott angol egyesületek 350 millió fontot (424 millió euró) fordítottak új szerzeményekre, ami 22 százalékkal kevesebb a tavalyi adatokhoz képest, és 2007 óta a legalacsonyabb összeg.

A Premier League költekezői közt élen járt az Abu-Dzabiból befolyó millióknak köszönhetően dúsgazdag Manchester City, amely egymaga 125 millió fontból (152 millió euró) erősített. Az érkezők közül Yaya Touré, David Silva, Mario Balotelli és James Milner ára is meghaladta a 25 millió eurót.

A spanyol, olasz, német és francia élvonalban 2009-hez viszonyítva 25-40 százalékkal esett vissza a játékosvásárlásokra költött pénz.

Az olasz Serie A-ban 315, a spanyol Primera Divisiónban pedig 291 millió euróba kerültek az újoncok. A nyár legdrágább transzferére Spanyolországban került sor: az eleve jócskán eladósodott FC Barcelona 40 milliót fizetett a Valenciának a világbajnok David Villáért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik