Megyei foci: lábtörés, tömegbunyó a meccsen – súlyos eltiltások

Vágólapra másolva!
2016.10.21. 09:24
Óriási balhé volt a Komárom-Esztergom megyei II. osztályú Banai KSK–Koppánymonostori SE labdarúgó-mérkőzésen.

Mint az Esti Újság beszámolójában áll, az összecsapás első bizarr jelenete a 20. percben játszódott le, ekkor Győrfi Gabriellnek, a Koppánymonostor játékosának egy rossz ütemű becsúszás következtében aláfordult a bokája, és mint később kiderült, el is tört.Esti Újság beszámolójában áll, az összecsapás első bizarr jelenete a 20. percben játszódott le, ekkor Győrfi Gabriellnek, a Koppánymonostor játékosának egy rossz ütemű becsúszás következtében aláfordult a bokája, és mint később kiderült, el is tört.

„A játékosunk (Vincze Ádám – a szerk.) rosszul szerelt, eltalálta az ellenfél bokáját. A mentő gyorsan kiért, addig Győrfi hordágyon üldögélt, és azt mondta nekünk, nem a rúgástól sérült meg, hanem aláfordult a lábfeje” – mesélte a kórházba szállított focistáról Farkas Zoltán, a Banai KSK elnökhelyettese.

Farkas elmondásából kiderül, a balhé a 90. percben robbant ki, ekkor Margl Attila, a vendégek csapatkapitánya csúnyán elkaszálta az első gól szerzőjét, Dobai Pétert, amiért sárgát kapott. Marglnak azonban nem tetszett az ítélet, és heves reklamálás után megkapta második lapját is, így kiállították.

Margl ekkor üvöltve megindult a játékvezető felé, tovább reklamált egy korábbi eset miatt, állítólag csapattársainak kellett visszafogni a feldühödött futballistát.

Az incidens elcsitulása után gól született a szabadrúgásból, a mérkőzést lefújta a bíró, 2–0-ra nyert a hazai Banai KSK.

A sípszó után azonban a Koppánymonostor labdarúgó körbevették a játékvezetőt. Hogy pontosan mi történt, az nem tisztázott, ám az Esti Újság úgy tudja, a játékvezető nem úszta meg és megütötték, a védelmére siető banai futballisták és a vendégek között bunyó alakult ki – mint írják, több pofon is elcsattant.

A balhét követően még Péter Antal és Himler Levente Péter is kapott piros lapot.

A fegyelmi bizottság csütörtökönösszeült, hogy megtárgyalja a történteket, és nem bánt kesztyűs kézzel a „bűnösökkel”: akoppánymonostori Margl Attila négy, Himler Levente Péter nyolc, Péter Antal tíz hónapos eltiltást kapott, míg a banaiaktól Vincze Ádám négy hónapot kénytelen kihagyni.

Margl Attila, a jelenet egyik szereplője a hír megjelenése után megkereste a Nemzeti Sport Online-t, és a saját szemszögéből is felelevenítette a történeteket. Mint elmondta, „nem történt elkaszálás” Dobai Péter esetében, szabálytalan szerelés volt.

Margl a második sárgáját akkor kapta meg, amikor a félpályánál történő kezezés után reklamált, ám a Koppánymonostor játékosa az ítéletet követően elhagyta a játékteret. Noha a lefújást követően valóban lökdösődés alakult ki a pályán, a játékvezetőt nem ütötték meg (és a jegyzőkönyvben sem szerepel semmiféle ütés), Margl szavaival élve „egy monostori futballista hátulról megfogta a bíró nyakát”.

Margl kiemelte, a két csapatnak a mérkőzés közben és azután sem volt nézeteltérése, problémája egymással, a „felháborodás a játékvezető ténykedése miatt alakult ki”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik