Marseille: a szezon végén távozik Rudi Garcia

Vágólapra másolva!
2019.05.22. 21:25
Rudi Garcia a szezon végén távozik az Olympique Marseille labdarúgócsapatának kispadjáról.

Az 55 éves francia szakember szerdai sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy döntését elfogadta Jacques-Henri Eyraud klubelnök.

Rudi Garcia októberben hosszabbított az együttessel, de nem tölti ki a 2021 nyaráig érvényes szerződését, a csalódást jelentő idény után inkább elhagyja a délfrancia klubot. Az edző utoljára pénteken ül a marseille-i kispadon, csapata a francia bajnokság utolsó fordulójában az egy ponttal és egy hellyel előtte álló Montpellier-t fogadja pénteken.

Garciát 2016 októberében nevezték ki az Olympique Marseille vezetőedzőjének, és az előző idényben döntős volt az Európa-ligában. A 2018–2019-es El-kiírásban viszont a csoportkör hat mérkőzésén csak egy pontot szerzett, és a következő szezonban biztosan nem szerepelhet a nemzetközi porondon. A bajnokságban a 37. fordulót követően a hatodik helyen áll, és már nem érheti utol az El-csoportkört érő helyen negyedikként záró Saint-Étienne-t.

A Marseille már 13 vereséget szenvedett a bajnoki évadban és 52 gólt kapott, ami az elmúlt 30 év legrosszabbja. Ráadásul a dobogós csapatokkal (Paris Saint-Germain, Lille, Lyon) szemben mind a hat meccsét elveszítette.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik