Lyon: Adebayor elcsattant, úgy érzi, hülyére vették

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.18. 19:02
null
Az előzetes megállapodás után Adebayornak végül ajtót mutattak (Fotó: Action Images)
Kis híján aláírta szerződését a francia élvonalbeli Olympique Lyonhoz Emmanuel Adebayor, a togói labdarúgó-válogatott jelenleg szabadon igazolható csapatkapitánya, ám az OL az utolsó pillanatban visszalépett az üzlettől. Adebayor úgy érzi, hülyére vette a francia csapat.

 

Az Olympique Lyon rövid közleményben jelentette be az Adebayor-üzlet lefújását, indokul azt hozta fel, hogy a 32 éves támadó Afrika-kupa-kötelezettségei miatt legalább 1 hónapra kiesik. Adebayor szerint az indoklás érthetetlen.

„Teljes nonszensz. Azt követően kezdtek velem tárgyalni, hogy már kijutottunk az Afrikai Nemzetek Kupájára, tehát tisztában voltak vele, hogy pályára lépek a kontinensviadalon. Én vagyok a válogatott csapatkapitánya, hogyan tehetném meg, hogy nem játszom? Az OL beszélt a szövetségi kapitányunkkal, Claude Le Roy-val, és nem kért tőle különleges elbírálást. Ha a Lyon ilyen kifogásokat talál ki, akkor kinyírja magát az átigazolási piacon” – füstölgött Adebayor a L'Équipe-nek.

„Szombat reggel tudtam meg, hogy nem jön létre a megállapodás, Le Roy mondta nekem, hogy ezt látta a L'Équipe-en. Felhívtam az ügynököm, aki többé-kevésbé megerősítette ezt, pedig kedden megegyeztünk. Pénteken érkeztem meg Lyonba, és az edző meglepő kérdéseket tett fel nekem, ez volt gyanús – én azt hittem, már csak az orvosi vizsgálaton kell átmennem, hogy aztán aláírjak. Kicsit csalódott vagyok, mert tetszett a Lyon ajánlata, és ezt mondtam is a trénernek. Ha nem engem akartak, akkor miért kell ilyen nevetséges kifogással kihátrálniuk?” – tette hozzá.

A Lyon azt is felrótta Adebayornak, hogy késve érkezett meg Loméból, a támadó erre azt felelte, hogy Lomé nem Párizs, ahonnan harminc percenként indulnak repülőgépek, aztán egy napig még ügyeket is kellett intéznie.

A végeredmény mindenesetre az, hogy a legutóbb a Crystal Palace-ban játszó togói csatár maradt továbbra is csapat nélkül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik